24
Mayıs
2024
Cuma
YALVAÇ - ISPARTA

Tarihi Kentler Birliği Yalvaç'ta buluştu

Kamu-Sivil Toplum İşbirliği Tarihi Kentler Ortak Geleceğimiz" konularına yer verilecek Tarihi Kentler Birliği toplantısı için bir araya gelen 80 ilin belediye temsilcisi Isparta'da buluştu.


Isparta'nın tarihi güzelliklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği-Göller Havzası Yalvaç Buluşması ilk olarak Isparta Oteli'nde verilen kokteyl ile start aldı. Yaklaşık 80 ilin belediye temsilcisinin iştirak ettiği buluşmadan ötürü son derece mutlu olduklarını belirten Isparta Valisi İsa Parlak, Isparta'nın güzide illerden biri olduğunu vurguladı.


Isparta'nın bu güzellikleri başka illerle paylaşamadığını ifade eden Vali Parlak, bu amaçla düzenlenen buluşma için Isparta'ya gelen tüm misafirlere teşekkür etti. Isparta'nın tarihini yansıtan bir sunum ile devam eden buluşma, Isparta'nın tarihini yansıtan Damgacı Sokak ve İmam Hasan Sokağı gezisiyle son buldu.


Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yalvaç Belediyesi tarafından organize edilen tarihi buluşma üç gün sürecek. Gelendost İlçesi'nde bulunan Ertokuş Medresesi'ni ziyaret edecek olan davetliler, ardından Yalvaç İlçesi Antiocheia Antik Kenti ile Yalvaç Müzesi'ni gezecek. Yalvaç Meydan açılışının ardından Belediye Konferans Salonu'nda bir konferans düzenlenecek.


Konferansa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul ve çok sayıda belediye başkanı katılacak.

ISPARTA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2003 Perşembe 01:44:39
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 23:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?