18
Mayıs
2024
Cumartesi
YALVAÇ - ISPARTA

Yalvaç Bahtiyar'da felaket: 1 ölü, 3 yaralı

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nin Bahtiyar Köyü'nde Kumbarajı'nın taşması sonucu köyde felaket meydana geldi. Barajın taşmasıyla meydana gelen sel sularına kapılan 1 kadın hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralı olarak kurtuldu. Aynı zamanda 11 ev yıkıldı, yaklaşık 150 küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu.


Bahtiyar Köyü'nde, 2 yıl önce yaşanan sel felaketlerinin önüne geçmek amacıyla yapılan Kumbarajı, yağışların etkisiyle taştı. Baraj çevresinde bulunan evlerden 11'i tamamen yıkılırken, yaklaşık 150 küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. Ekmek yapmak isteyen 4 çocuk annesi Ayşe İnci (35) yıkılan evlerden birinde sulara kapılarak can verirken, felaketten Sibel Uslu, Rukiye Uslu ve Ahmet Akkuş yaralı olarak kurtuldu. Yaralılar Yalvaç ve Gelendost ilçe devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.


Felaketten hemen sonra olay yerine giden Yalvaç İlçe Kaymakamı Abdullah Kalkan, derin üzüntü içinde olduklarını belirtirken, "Acımız çok büyük. Burada meydana gelen felaketten önemli olan maddi zarar değildir. Can kaybımızın olması bizi derinden yaraladı. Devlet burada. Tüm imkanlar seferber edildi. Her türlü zarar karşılanır ancak can yerine gelmiyor. Halkımız için ne gerekiyorsa yapılacaktır" diye konuştu.


Bu tür olaylardan ders alınması gerektiğini söyleyen Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ise, gerekli olan tüm yardımın yapılacağını ve belediyeye ait tüm makine ve personelin köyde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.


Bahtiyar Köyü halkı, Kumbarajı'nın yapılmasına tepki gösterdi. Barajın yapılmaması halinde bu felaketin yaşanmayacağına dikkat çeken köylüler, "Köyümüzde yıllar önce sel felaketleri yaşandı. Ancak, su yolunu bulup köye zarar vermeden gidiyordu. Baraj yapıldı ve taşarak köyümüzde felakete neden oldu" diyerek isyan etti.


Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, hasar tespit raporu istedi ve gerekli olan yardımın yapılacağını faksla birdirdi. Bakan Mumcu, hayatını kaybeden Ayşe İnci'ye rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

ISPARTA - İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2003 Çarşamba 01:32:12
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 23:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?