31
Mayıs
2024
Cuma
YALVAÇ - ISPARTA

Yalvaç Folkloruna Özel Bölüm

Yalvaç Belediyesi internet sitesinde, Yalvaç folklorunu tanıtan yeni bir bölüm açtı.

Yeni bölümde yöresel kıyafetlere ait fotoğraflar, halk oyunlarının özellikleri ve Yalvaç türküleri meraklılara ve folklor araştırmacılarına sunuluyor.

Yalvaç Belediyesi, internet sitesini her geçen gün geliştirerek kapsamlı hale getiriyor. İnternet çağında en iyi tanıtımın bu yolla yapılacağı düşüncesi, yetkilileri, siteyi genişletmeye ve daha kullanışlı hale getirme çabasına yöneltti. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde Yalvaç’ın tarihi ve kültürel özelliklerinin geniş bir şekilde tanıtıldığı Yalvaç Belediyesi’nin sitesine yeni eklenen üç bölümle folklorun da yer alması sağlandı. Söz konusu yeni bölümlerin “Yöresel Kıyafetler” kısmında, Yalvaç ve yöresinde geçmişte kullanılan kıyafetler; bindallı, heybe, çorap, günlük kıyafetler, kemer ve başlıları içeren çeşitli fotoğraflarla tanıtılıyor. İkinci kısımda ise Halk oyunları ekiplerinin de kullandığı kıyafetlerin bulunduğu kısmın bir devamı olarak “Yöresel Halk Oyunları” bölümü bulunuyor. Yöresel oyunlarda da Yalvaç ve yöreye ait halk oyunlarının Akdeniz ve Ege yöresi oyunlarının özelliklerini taşıdığı, Zeybeklerde Ege’nin, Teke oyunlarında da Akdeniz bölgesinin etkisi görüldüğü ve Peşrev havaları, Samahlar ve Zeybek’in değişik bir biçimi olan Teke Oyunlarının yaygın olduğu bilgisi ayrıntılı bir şekilde veriliyor. Yeni eklenen üçüncü bölümde ise “Yalvaç Türküleri” meraklılarına sunuluyor. Bu bölümde de başta en tanınmış Yalvaç Türküsü olan Erik Dalı Gevrek Olur’un sözleri, türkünün derleyicileri ve türküyü dinlemek isteyenlerin ulaşabilecekleri adresler veriliyor. Bu bölümde kısa süre içinde diğer Yalvaç türküleri de yerini alacak.

Üç yeni bölümü görmek isteyenler, www.yalvac.bel.tr adresindeki sitenin ana sayfasında bulunan “Yalvaç Hakkında” butonundan “Kültür” bölümüne girerek, açılan sayfanın sağ tarafındaki sütunlarda bulunan “Yöresel Kıyafetler”, “Yöresel Halk Oyunları” ve “Yalvaç Türküleri” bölümlerini tıklayarak ulaşılabilir.

yalvaç belediyesi
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 17:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga emiralioğlu IP: 81.213.249.xxx Tarih : 11.11.2008 17:31:11

çok güzel olmuş ama ödevlere birazcık yardımcı oluyor ama güzel bir site