17
Mayıs
2024
Cuma
YALVAÇ - ISPARTA

Yalvaç'da Hıristiyan ayini

Ispartalılar Vakfı (ISVAK) İstanbul Şubesi tarafından organize edilen ayin, Yalvaç İlçesi Antiocheia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 Hıristiyan’ın katıldığı ayini Fener Rum Patrik Yardımcısı Hrisostomos Kalaycı yönetti.
Hıristiyan topluluğun kutsal saydığı Yalvaç Antiocheia Antik Kenti’nde 1998 yılından bu yana düzenlenen ayin, yaklaşık 100’e yakın Hıristiyan’ın katılımıyla gerçekleşti. Ayine Rodos’tan Peder Amfilohsos, Midilli’den Papaz Krilos, Atina’dan Papaz Fheoklitos Çirkos ve Stilionos Flikos da katıldı. Ayin, Fener Rum Patrik Yardımcısı Hrisostomos Kalaycı tarafından yönetildi. Ayine katılanlara seslenen Fener Rum Patrik Yardımcısı Hrisostomos Kalaycı, Isparta’ya sevgi ve muhabbet getirdiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı tanıyan herkese teşekkür etti. Yaklaşık 2.5 saat süren ayinin ardından kutsal sayılan yiyecekler yendi. Daha sonra ise Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu tarafından ayine katılanlara yörenin geleneksel yemekler ikram edildi.
Ayinle ilgili bilgili veren ISVAK İstanbul Şube Başkanı Güler Bengüer, öncelikli amaçlarının Isparta’yı turizm merkezi yapmak olduğunu söyledi. Bu yöndeki turizm faaliyetlerini 1998 yılından bu yana sürdürdüklerini kaydeden Bengüer, tanıtım sonuçlarından başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti. Bengüer, "Sadece inanç turizmi değil, diğer konularda da Isparta’ya turist getirme amacındayız. Biz Ispartalıyız, Isparta’yı seviyoruz. Bu yönde sempozyumlar, ayin törenleri düzenledik. Her sene bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Artık Avrupa, Rusya, Kanada’ya ulaşmayı düşünüyoruz. Antalya’ya 4 milyona yakın turist geliyor. Ancak deniz ve kum için geliyor. Isparta’da tarihi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Ayine katılanlar, tören sonrası Yalvaç’ın tarihi evlerini gezdiler. Ardından Eğirdir İlçesi Nis Adası’nı ziyaret eden katılımcılar Isparta Gülyağı fabrikasını gezdikten sonra tekrar Eğirdir İlçesi’ne hareket ettiler. Burada bir gece konaklayan katılımcılar daha sonra Marmaris’e geçti.
ISPARTA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 23:46:42
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 23:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?