29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANDIRIN - KAHRAMAN MARAŞ

Ramazana özel hurmalı dondurma

Dünyaca ünlü Kahramanmaraş dondurması, Ramazan ayında farklı bir tada büründü.

Dondurma bu yıl da iftar sofralarının vazgeçilmez tadı olan hurma ile buluştu ve damaklara büyük bir lezzet yaşattı.

Dondurma denilince akla kuşkusuz Kahramanmaraş geliyor. Kahramanmaraş'ın sırtını dayadığı Ahir Dağı'nda yetişen kekik, sümbül ve orkide gibi bitki çiçekleriyle beslenen keçilerin sütü ve orkide çiçeğinin köklerinden elde edilen salebin lezzet kattığı Kahramanmaraş dondurması tadanların damaklarına zevk veriyor.

Dondurma, çeşitleriyle de yeni lezzetlerin de kapısını aralıyor. Kahramanmaraş'ın ünlü dondurma markalarından EDO da 2002 yıldan bu yana olduğu gibi hurmalı dondurmayı Ramazan ayında müşterilerinin hizmetine sunuyor. Böylece Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez tadı olan hurma yine yaz kış vazgeçilmez olan bir başka tat dondurma ile buluşmuş oluyor.


Ramazan ayında özel olarak üretilen bu dondurma, Kahramanmaraşlılar tarafından oldukça beğeniliyor. Bu farklı lezzetin ortaya çıkarılması için ilk işlem içi temizlenen Medine hurmasının kaynatılması oluyor.

Sütle birlikte 40 derecede karıştırılan hurma daha sonra sade dondurmaya ilave ediliyor ve Ramazan'ın eşsiz lezzeti EDO'nun Kahramanmaraş'taki tüm şubelerinde satışa sunuluyor.

Hurmalı dondurmaya olan ilgiden memnun olduklarını söyleyen EDO Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Salih Yalçıneli, Ramazan ayında bolca tüketilen hurmanın Kahramanmaraş'ın marka olmuş dondurması ile bir araya gelmesi sonucunda Ramazan'a özgü çok özel bir lezzet ortaya çıktığını belirtiyor.

.
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 21:51:28
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 23:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?