20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKİNÖZÜ - KAHRAMAN MARAŞ

İş garantili meslek projesi

İstihdam Garantili Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Edindirme Projesi....

İlimizde Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında, Kahramanmaraş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa uygulanan “İstihdam Garantili Ortopedik Özürlülerin Rehabilitasyonu İş ve Meslek Edindirme Projesi” ile “Sokak Çocukları ve Muhtaç Aile Çocuklarının Rehabilitasyonu İş ve Meslek Edindirme Projesi” kapsamında Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dalında verilen kurs tamamlandı.

Proje ile sokağa itilmiş çocuklar, muhtaç aile çocukları ve engelli vatandaşlarımıza bilgisayar eğitimi verilerek bir işe yerleştirilmeleri sağlandı

10 hafta olarak planlanan kursun 6 Ocak 2008 tarihinde sona ermesinden sonra eğitimlerini tamamlayacak toplam 30 kursiyerden başarılı olanlar, Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokol gereği bir işe yerleştirilecek. Proje kapsamında 18 engelli ve 12 işsiz ve muhtaç kursiyer bulunmakta olup, 15 kursiyer Tekstil Meslek Lisesi’nde, diğer 15 kursiyer ise Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gördüler.


Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Kahramanmaraş’ta ilk kez gerçekleştirilen sokak ve yardıma muhtaç çocuklarıyla birlikte ortopedik özürlülerin iş ve meslek edindirme kursunu tamamlayan 30 öğrenciye belgeleri törenle verildi.

Küçük Sanayi Sitesindeki Mesleki Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan belge dağıtım töreninde önce, Okul Müdür Yardımcısı Hasan Keçeci SRAP projesi hakkında bir sunum yaparak bilgi verdi Ardından Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül, engellilere yönelik bu tür projelerin Kahramanmaraş’ta ilk kez başlatılmasını yerinde bir faaliyet olarak gördüklerini belirterek, ihtiyaç durumunda bu kursların devam edeceğini kaydetti. Akgül “Sosyal devlet bilinci taşıma açısından ve istihdam oluşturmak açısından mutluluk verici bir tablo. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın Kahramanmaraş Milli Eğitime bağlı Mesleki Eğitim Merkezlerinde günün şartlarına ve çağın koşullarına göre beceri kazanmaları ve en önemlisi de istihdam oluşması en güzel tablolardan bir tanesidir. İstihdam garantili kurslarımıza katılan kursiyerlere katıldıkları için teşekkür ediyorum, çünkü eğitimi hangi alanda ne işte olursa olsun önemsiyoruz” diye konuştu.

Törene katılan Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, yaptığı konuşmada SYDV tarafından yaptırılan Sosyal Riski Azaltma Projesi ile ortopedik engelli ve sokakta yaşayan çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu hedeflendiğini, bu kapsamda bu insanlarımıza mesleki eğitim verilerek KMTSO tarafından da istihdam garantisi verildiğini söyledi.

Geçen Ekim ayında başlayan projenin hedefinin sosyal riskli olan grupların meslek sahibi yapmak olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Özürlü vatandaşlarımızsın bu kurslarla, kendi geçimlerini sağlayarak ekonomik özgürlüklerin kavuşmalarını istiyoruz. Dünyada da esas görüş artık engellilerin sadece rehabilitasyonu değil çalışabilir düzeye getirmek ve üretime katkı sağlayarak vergi veren bir vatandaş haline getirmektir. Bundan sonra da ihtiyaç olduğu sürece bu tür faaliyetler devam edecektir. Engelli vatandaşlarımız gelişmiş ülkelerde olduğu gibi toplumla güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır.”

Konuşmaların ardından, Mesleki Eğitim Merkezinde 18 özürlü, Anadolu Tekstil Meslek Lisesinde ise eğitim görerek kursu başarı ile bitiren 12 Sokağa itilmiş çocuk ve yardıma muhtaç ailenin çocuklarına belge verildi.

Törene Kahramanmaraş Vali Vekili Abdullah Şahin, Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Volkan Barış Göçmez, Belediye Başkan Yardımcısı M. Nedim Tepebaşı, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Defterdar Osman Koçaş, Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu, eğitimciler ve kursiyerler katıldı.

kahramanmaraş valiliği
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 14:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?