29
Mayıs
2024
Çarşamba
TÜRKOĞLU - KAHRAMAN MARAŞ

Hurmalar koruma altında!

Türkoğlu İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen, Trabzon hurması bahçelerinde, ürün kalitesinin korunması için Akdeniz meyve sineğiyle mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 900 dekar alanda Trabzon hurması üretimi yapıldığını, 3 bin ton dolayında gerçekleşen rekolteyle ilçe ekonomisine önemli katkı sağlandığını belirtti.

Trabzon hurması üreticiliğiyle elde edilen ekonomik kazancın artırılması için ürün kalitesinin korunmasının büyük önem taşıdığını anlatan Türkmen, şunları dile getirdi:

''Çiftçilerimizin Trabzon hurması üreticiliğinden mümkün olan en yüksek kazancı elde etmeleri için biz de çaba harcıyoruz. Örneğin Akdeniz meyve sineği etkili mücadele yürütülmediği takdirde ürünün kalitesini dolayısıyla da üreticinin kazancını ciddi oranda azaltıyor. Akdeniz sineği ile mücadelede başarılı olunduğu takdirde ürünün kalitesi yükseliyor, ihracat şansı doğuyor. İhracat olunca da çiftçimiz ve ülkemiz daha fazla kazanç elde ediyor.''

Türkmen, Trabzon hurması üreticilerini hastalık ve zararlılarla mücadele çalışmalarının yanı sıra her konuda bilgi desteği verdiklerini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 21:32:03
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 21:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?