23
Mayıs
2024
Perşembe
TÜRKOĞLU - KAHRAMAN MARAŞ

İkinci sağlık ocağı hizmete girdi

K.Maraş İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, sağlık ocaklarını mini hastane gibi çalıştırmayı amaçlandıklarını söyledi.

Türkoğlu İlçesi’ne kurulan ikinci sağlık ocağı törenle açıldı. Türkoğlu İlçesi İstasyon Mahallesi’ndeki sağlık ocağının açılış törenine, Kaymakam Gazi Levent Kurtoğlu, İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, geldikleri günden beri sağlık ocaklarına büyük önem verdiklerini kaydederek, "Daha önce kent merkezi dahil olmak üzere bütün ilçelerimize yeni sağlık ocakları açtık. Türkoğlu’nda ise biraz geç kalmıştık. Şimdi burada da ikinci sağlık ocağını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece sağlık ocaklarını açmakla yetinmiyoruz. Sağlık ocaklarını nitelik olarak da kalitesini artırıyoruz. Laboratuvar ve röntgen imkanları sağlıyoruz. Amacımız sağlık ocaklarını mini bir hastane gibi çalıştırmaktır. Bu düşüncemizde başarılı olursak devlet hastanelerine giden hastalarımız da buralarda rahatlıkla tedavi görebilecektir" dedi.

Türkoğlu Kaymakamı Gazi Levent Kurtoğlu da, "İkinci sağlık ocağı bizim için büyük bir ihtiyaçtı. Uzak yerde bulunan hastalarımızın sağlık ocağına gidiş-gelişleri zor oluyordu. İkinci sağlık ocağını bize kazandıran herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 17:49:06
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 13:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?