19
Mayıs
2024
Pazar
TÜRKOĞLU - KAHRAMAN MARAŞ

Türkoğlu'nda kuduz karantinası!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde kuduz olayı görülen 4 yerleşim biriminde karantina uygulaması başlatıldı.

Türkoğlu Tarım Müdürü Murat Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların ihbarı üzerine başlattıkları çalışmada, Kaledibi köyündeki sahipsiz bir köpeğin kuduz olduğunu belirlediklerini söyledi.

Kuduz olduğu belirlenen köpeğin ısırdığı D.Y. ve M.K'ye kuduz aşısı yapıldığını ve sağlık durumlarının takibe alındığını belirten Türkmen, Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda Kaledibi ve Muratçakıroğlu köyleri ile Elmacık ve Yoğunoluk mezralarının 6 ay karantinaya alındığını bildirdi.

Murat Türkmen, uygulama kapsamında köylere hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kuduz tespiti nedeniyle köydeki tüm sahipli ve sahipsiz köpekler ile kedilerin itlafına başlandı. Karantina uygulaması kapsamındaki yerleşim yerlerinin giriş ve çıkışlarına uyarıcı levhalar koyduk. Karantina uygulanan köy ve mezralarda yaşayanlar ile bu yerleşim yerlerinin yakınındaki diğer köy ve mezralarda yaşayanları kuduz hastalığı ve karantina uygulamasıyla ilgili olarak bilgilendiriyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yenıpınar IP: 85.110.225.xxx Tarih : 6.08.2008 16:21:59

ben turkoglu ılcesınden memet yenıpınar suan antalyada calısıyorum turkoglunun bu sorunları coktan acması gerektı yukarıdakı buyuklerımıze seslenıyorum lutfen turkoglunu guzellestırın ve gelıstırın cunku artık hepımız gelısmeyen o turkolunu gormekten bıktık. SAYGILARIMLA ARZ EDERIM.