5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Genel Bilgi

Fakültemiz 1992 yılında dört yıllık lisans eğitimi vermek üzere kurulmuştur ve İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslarlararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri olmak üzere altı bölümle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. İşletme bölümü ilk kez 1993-1994 eğitim-öğretim yılında öğrenci alarak, 1997 yılında Fakültemizin ilk mezunlarını vermesine başlangıç etmiştir. İktisat bölümü 1995-1996 eğitim-öğretim yılında, Kamu Yönetimi bölümü 1998-1999 eğitim-öğretim yılında ve Maliye bölümü 2005-2006 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Uluslararası İlişkiler bölümü ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünün henüz öğrencisi bulunmamaktadır.

Fakültemiz, zaman içerisinde lisans eğitimi yanında yüksek lisans ve doktora eğitimi verecek şeklinde kendini geliştirmiştir. Bugün itibariyle, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerinde Yüksek Lisans, İşletme bölümünde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans, Uzaktan Eğitimli Yüksek Lisans (MBA) ve Doktora programları bulunmaktadır. Fakültemiz, Üniversitemiz Çiftlikköy Yerleşkesinde, Atatürk'ün İlke ve Devrimlerinin yol göstericiliğinde, Cumhuriyetimizin temel değer ve kazanımları çerçevesinde ülkemizin aydınlık yarınlara taşınması için olabildiğince çaba göstermekte ve faaliyetlerini bu doğrultuda sürdürmektedir.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Çiftlikköy Kampusü
Adres2 :Mersin
Posta Kodu :33342
Telefon :0.324.3610001 -- 5253 - Dahili
Faks :0.324.3610056
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.