5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mersin Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi

Genel Bilgiler

Su Ürünleri Fakültesi; Temel Bilimler, Yetiştiricilik ve Avlama ve İşleme Teknolojisi olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.

Fakültemizde eğitim tek tip diplomaya yönelik olup, öğrencilerimiz “Su Ürünleri Mühendisi" unvanı ile mezun olmaktadırlar.Bir yıllık İngilizce Hazırlık Programından sonra dört yıllık Lisans eğitimi süresince öğrencilerimiz temel fizik, Matematik , Kimya, Zooloji ve Botanik derslerinin yanı sıra su ürünleri temel bilimleri, su ürünleri yetiştiriciliği ve Avlaması ile işlenmesine yönelik dersler almaktadırlar.

Lisans eğitiminin 6. yarıyılını tamamlayan öğrencilerimizin 1 aylık staj görmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin tecrübe meslek deneyimleri kazanmalarına yönelik olan bu staj su ürünleri yetiştiriciliği , avlaması veya işlemesine dönük olabilmektedir. Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilmeleri açısından Fakültemiz Su Ürünleri Hastalıkları, Su Kimyası, Sistematik ve Av Araçları Gereçleri Laboratuvarlar ile donatılmıştır. Ayrıca Fakültemizin modern Su Ürünleri Yetiştiriciliği araştırma ve uygulama ünitesinde başta Tilapiya, karabalık ve yılan balığı olmak üzere ılık ve sıcak su balık türlerinin yetiştiriciliği ve besiciliği yapılmaktadır.

İlgili Kişi :
Adres1 :Yenişehir Kampusü
Adres2 :Mersin
Posta Kodu :33169
Telefon :0.324 341 28 15 / 341 30 29
Faks :0.324 341 30 25
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.