5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 1980 yılında Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak Mersin’de Eski Öğretmen Okulu binasında eğitim-öğretime başlamıştır. Yükseköğretim Kanunu gereğince 1982 yılında Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamına alınmıştır.

Yüksekokul 1993 yılından itibaren Mersin Üniversitesi bünyesinde Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Eylül 2003 tarihinden başlamak üzere, Yüksekokulumuz Tece Kampüsü’ndeki yeni binasında hizmet vermektedir. Yüksekokulda 1998-1999 Akademik yılına kadar Turizm ve Otel İşletmeciliği programı çerçevesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdürülmüş, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında ise,”Konaklama İşletmeciliği “ ve “Seyahat İşletmeciliği” olmak üzere iki ayrı program uygulanmaya başlanmıştır. Ancak sektör talepleri dikkate alınarak 2003-2004 Akademik yılından başlamak üzere yeniden “Turizm ve Otel İşletmeciliği” programının uygulanmasına geçilmiştir.

Yüksekokulda bir yıl süreli İngilizce Hazırlık sınıfı ve bunu izleyen 4 yıllık Lisans eğitimi uygulanmaktadır. Dört yıllık lisans eğitimi süresince, İngilizce ve Almanca yabancı dil olarak okutulmaktadır. Öğrencilerin öğrenimleri süresince 18 hafta sektörde staj yapma zorunlulukları vardır. Yüksekokulda; kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, yiyecek üretimi ve restoran hizmetleri laboratuvarı bulunmaktadır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampusü
Adres2 :Mersin
Posta Kodu :33343
Telefon :0.324 361 00 01
Faks :0.324 361 07 51
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.