5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

%70 zam sürprizi!

Mersin'in Silifke ilçesinde yapılan toplu görüşmelerin ardından belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 70 zam yapıldı.

Belediye ile sendika arasında devam eden toplu iş görüşmeleri tamamlandı. Buna göre işçilerin maaşına yıllık yüzde 70 zam yapıldı. Toplu iş sözleşmesi Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez tarafından imzalandı.

Başkan Öngel, 191 işçinin sosyal hakları ve maaş artışları ile ilgili sendika yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyledi. İşçilerin ücretlerinde yüzde 70, sosyal haklarında ise yüzde 50'lik bir artış sağladıklarını belirten Öngel, "Belediyemizde görev yapan işçilerimizin bin 246 TL olan maaşı yeni artışla birlikte 2 bin 58 TL'ye yükseldi. En yüksek işçi maaşı da bin 693 TL'den 2 bin 795 TL'ye çıktı. Son 15 yılda Türkiye'deki en yüksek zam oranını verdik. Önce çalışanlarımızın hakkının korunması ve kollanması konusundaki hassasiyetim devam ediyor. Üç dönemdir birlikte hizmet götürdüğümüz çalışanlarımızın alın terinin karşılığını zamanında ödeme kararlılığım sürecektir. Yeni sözleşmenin belediyemiz, işçilerimiz ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yüzde 70'lik artışın hem sendika hem de işçileri sevindirdiğine değinen Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez yeni sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

CHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2013 Çarşamba 14:20:30
Güncelleme :18 Nisan 2013 Perşembe 18:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?