3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

"Ayaş'a seçmen taşınıyor" iddiası!

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesinde D-400 karayolunda toplanan vatandaşlar, nakil yolu ile beldede seçmen sayısının arttırıldığını iddia etti.

Evlerinde kendilerinin haricinde insanların seçmen olarak gösterildiğini öne süren vatandaşlar, D-400 karayolu kenarında bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada; 2007 Temmuz ayında seçmen sayısının 2 bin 300 olduğu, bu sayının bugün 2 bin 711'e yükseldiği belirtilerek, beldede bin 245 hayali seçmenin bulunduğu ileri sürüldü. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar belediyeyi duyarlı olmamakla suçladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayaş Belediye Başkanı Süleyman Koç, "Belediyemiz coğrafi açıdan oldukça geniş bir belde. 2000 yılındaki nüfusa göre 2007 yılındaki sayımda nüfusumuz daha da aşağıya düşmüş durumda. Artmasını bekliyorduk ancak aşağıya düştü. Beldemiz tarihi ve turizm bakımından da zengin bir turizm beldesidir. Yaz aylarında nüfusumuz 30-40 bini bulabilmekte. Yine beldemizde 6 binin üzerinde konut var. Su abonesinde de bu rakamları görebilmek mümkündür" dedi.

Beldenin bir turizm beldesi olması dolayısı ile tatil sezonun dışında da nüfusun hareketlilik gösterdiğini ifade eden Koç, "Çoğu vatandaşta artık burada ikamet etmektedir. Belediyenin burada nüfusa müdahalesi söz konusu olamaz. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi devletin memurları tarafından gerçekleştirilmiştir. Bizim nüfus sayımı yapmak gibi bir yetkimiz yoktur. Ayrıca iddia edildiği gibi bir nakil olayı da söz konusu değildir. Türkiye genelinde bu iş nasıl yapıldıysa Ayaş beldesinde de aynı şekilde yapılmıştır. Kanun dışı herhangi bir uygulamada yoktur" diye konuştu.

Koç, iddiaların siyasi kaygıdan dolayı ileri sürülmüş olabileceğini vurgulayarak, "Olay yargıya intikal etmiştir. Gerekli tahkikatlar yapılmıştır. İddialar bir kaos ortamı oluşturmaktan başka bir şey değildir. Yargı süreci etkilenmeye çalışılmaktadır. Tekrar söylüyorum bu sayım bütün Türkiye de nasıl yapıldıysa Ayaş'ta da aynı şekilde yapılmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?