3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

"Başbakanın arabuluculuk fiyaskosu!"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Türkiye'nin kendi kararını veremeyen, verdiği kararın arkasında duramayan bir ülke durumuna getirilmesini istemediklerini söyledi

Mersin'in Erdemli ilçesinde köy gezileri ile birlikte ilçe merkezinde bulunan esnafları da ziyaret eden Şandır, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'yi ziyaret eden İran Cumhurbaşkanı ile yapılması planlanan enerji anlaşmasının Amerika'nın baskıları sonucunda yapılamadığını ileri süren Şandır, "Sayın Başbakan uluslararası sorunlarda arabulucu olmaya çalışması yalnızca bir gösteriden ibarettir. Bunların hiçbir sonucunun olmadığı, Tiflis ve Moskova ziyaretlerinin fiyasko ile sonuçlandığı da ortaya çıkmaktadır" dedi.

Türkiye'nin kendisine yakışan konumunu koruyamadığını savunan Şandır, "6 yıldır AK Parti hükümeti tarafından yönetilen bu ülkede kötü şeyler olmaya devam ediyor. Bölücü terör örgütü bir türlü durdurulamıyor. Terörün kan akıtması her geçen gün artıyor. Terörün cesareti de artıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin yeni bir hükümete, yeni bir siyasi iktidara ihtiyacı vardır" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin Türk halkına verebileceği bir şeylerin kalmadığını savunan Şandır, "Mersin'de çiftçilerimizin, esnafımızın içinde bulunduğu umutsuzluk durumu, yeni iktidar arayışları ve yeni iktidar çığlıkları her geçen gün artmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?