5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

"Deprem Dede" ilgi görmedi

DEPREM DEDE BOŞ SALONA KONUŞTU

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, herhangi bir doğal afet olmadan Türk Kızılayı'nın değerinin anlaşılmayacağını, bu noktada da kendilerinin toplumu muhtemel bir doğal afetten önce kucaklamaya çalıştıklarını söyledi.

'Kızılay Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şubesi tarafından, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Ahmet Mete Işıkara, söz konusu etkinliğe beklenen ilginin gösterilmemesine tepki gösterdi. Prof. Dr. Işıkara, "Türk Kızılayı'nın akıl almaz bir etkinliği var ve bu etkinlik, toplumun her kesimine her yönde el verecek bir etkinlik. Ama ne yazık ki, katılım istenilen düzeyde değil.Bu durum bizi üzüyor. Bugün burada olmayan toplum önderleri, yarın Silifke'de ya da Erdemli'de bir doğal afet yaşandığında başlarlar konuşmaya. Bir Mersinli olarak, bu toplantıya katılmayanları affetmiyorum" dedi.

Türkiye'de herhangi bir doğal afet yaşanmadığı sürece Türk Kızılayı'nın değerinin bilinmeyeceğini savunan Işıkara, kendisinin de bu konuda gereğini yapacağının altını çizdi. Toplumu kucaklamaya çalıştıklarını ve bunu da muhtemel bir doğal afetten önce yapmak istediklerini kaydeden Işıkara, bu sebeple de yaklaşık bir aydan bu yana hazırlığını yaptıkları toplantıya gereken ilginin gösterilmediği için oldukça kırgın olduğunu dile getirdi. Aynı etkinliğin Adana'da da gerçekleştirileceğini ve aldığı bilgilere göre toplantıya yoğun ilgi gösterilmesinin beklendiğini anlatan Işıkara, yıllardır Adana ile Mersin arasında rekabet olduğunu ve bu konuda da ne yazık ki Mersin'in sınıfta kaldığını belirtti.

Işıkara, "Hiç önemli değil. 1 kişi de olsa 2 kişi de olsa bizim Mersinlilere vereceğimiz mesajlar var. Bu mesaj da Türk Kızılayı'nın bugün gelinen noktada dünyanın en önemli sivil kuruluşlarından biri haline geldiğidir ve bu çabalarından biri de insani yardımdır. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Burada en önemli dini vecibe de kurban ibadetinin yerine getirilmesi ve kurban etinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıdır. İşte Türk Kızılayı tam da bu noktada tüm dünyaya örnek olabilecek bir proje gerçekleştirmiştir. Kurban ibadetinin hijyenik şartlarda yerine getirilmesi ve yasal olarak yerine getirilmesinin zeminini hazırlamıştır" diye konuştu.

Kurban ibadetinin istismar edildiğini iddia eden Ahmet Mete Işıkara, özellikle 'Kurban Bayramı'nda yaşanan manzaralara dikkat çekti ve ibadetin yerine getiriliş şeklini sert bir dille eleştirdi. Işıkara, Türk Kızılayı'nın hiçbir katkı beklemeksizin, yalnızca insanların kurban ibadetini yerine getirebilmesi için kampanya başlattığını hatırlatarak, söz konusu kampanya hakkında katılımcılara bilgi verdi. Mersinliler'den Türk Kızılayı nezdinde ibadetine sahip çıkması çağrısında bulunan Işıkara, kampanya kapsamında da derneğin kasasına tek kuruş para dahi girmediğini ifade etti.

Öte yandan, söz konusu toplantıda Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, Akdeniz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bedrettin Gündeş, Türk Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem de hazır bulundu.

DEPREM DEDE BOŞ SALONA KONUŞTU
DEPREM DEDE BOŞ SALONA KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 10:52:00
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 12:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?