4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

"Erozyona karşı önlemler alınıyor"

Mersin İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Hasan Saday, Türkiye'nin coğrafi konumu, topografik yapısı ve iklim şartlarıyla erozyon ve çölleşmeye hassas yapıya sahip olduğu uyarısında bulundu.

Saday, "Doğal kaynaklarımızı çok daha dikkatli kullanmalıyız" dedi.

Hasan Saday, yaptığı açıklamada, insanlığın geleceği için erozyon ve çölleşmeyi önlemeye yönelik topyekün bir mücadele verilmesi gerektiğini vurgulayarak; yanlış arazi kullanımı, tarımsal işlemler, sağlıksız sulama yöntemleri ve ormanların tahribi gibi faktörlerin erozyon ve çölleşmeyi artırdığını kaydetti. Saday, ''Bu sorun, yerküredeki 4 milyar hektardan fazla alanı ve 110 ülkedeki 1 milyar 200 milyon nüfusun hayatını doğrudan tehdit etmektedir. Türkiye bulunduğu coğrafi konum, topografik yapı ve iklim şartları ile çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması dolayısıyla, erozyon ve çölleşmeye hassas durumda bulunmaktadır. Bu nedenle doğal kaynaklarımızı çok iyi kullanmamız gerekmektedir" dedi. 

Mersin'de, erozyonla mücadele amacıyla yapılan çalışmalarda, 19 bin 100 hektar alanda ağaçlandırma yapıldığını ve 15 milyon fidan dikiminin planlandığını sözlerine ekleyen Saday, vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara önem verdiklerini, bu yöndeki etkinliklerin artırılarak sürdürüldüğünü ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 14:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?