4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

"Eski köye yeni adet" geliyor...

ESKİ KÖYE YENİ ADET GELİYOR

Mersin İnternational Port (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) işbirliğinde yürütülen; 'Eski Köye Yeni Adet' adlı sosyal sorumluluk projesinin ikinci aşamasında yer alan köy eğitimlerine başlandığı bildirildi.

Geride bıraktığımız Nisan ayında TİKAV tarafından eğitime tabi tutulan 8 liman çalışanı, aldıkları eğitimin ardından Mersin'e bağlı toplam 8 köye giderek, burada 'Kendime Değer Veriyorum (KDV)' başlıklı bir eğitim çalışmasında bulunduğu belirtildi.

Projenin ilk etabında Mersin'in 21 köyünden gelen 40 öğrenciye; 'Bilgisayar Okur Yazarlığı (BOY)' başta olmak üzere spor ve drama alanlarında eğitim verilirken, öğrencilerin aynı zamanda da 'Kendime Değer Veriyorum' başlığı altında da; 'Öz Bakım ve Hijyen', 'İlk Yardım', 'Doğru Beslenme', 'Bulaşıcı Hastalıklar' ve 'Diş Bakımı' konularında da eğitime tabi tutulduğu hatırlatıldı. Söz konusu eğitim etkinlikleriyle başlayan " eğitimlerinin verilmesiyle başlanan "Eski Köye Yeni Adet" projesinin ilk hedefinde ilerleme sağlanmasının ardından ikinci aşama için de harekete geçildiğinin altı çizildi.

İlk aşamada eğitilen 40 öğrencinin, Mersin köy konaklarında kurulan bilgiye erişim ünitelerinin daha etkin kullanılmasına ve bu sayede köy halkının bilgiye erişim becerisi kazanmasına katkıda bulunduğu ifade edildi. Projenin ikinci etabındaysa; öğrencilerine eğitim verilen 21 köyün, bu kez yetişkinlerine eğitim verildiği kaydedildi. Proje kapsamında gönüllü olan ve çeşitli eğitimlerden geçirilen 8 MIP çalışanının da, geçtiğimiz hafta sonu Kayrakkeşlik, Alanyalı, Şahinpınarı, Atlılar, Kavaklıpnar, Değirmendere, Kuzucu ve Resul köylerine giderek, burada yetişkinlere yönelik olarak; 'Kendime Değer Veriyorum (KDV)' başlıklı bir eğitim çalışmasında bulunduğu dile getirildi.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklendiği hatırlatılan; 'Eski Köye Yeni Adet Projesi' kapsamında bugüne kadar toplam 63 köyün öğrencileriyle birlikte yetişkinlerinin de eğitilmesini hedeflendiği belirtildi. TİKAV tarafından eğitilen 8 gönüllü MIP çalışanıyla birlikte projeye dahil edilen köylerdeki yetişkin eğitimlerini sürdüreceği, bununla birlikte proje sonuçlandırıldığında Mersin köylerindeki 7 bin 560 kişiye ulaşılmış olacağı kaydedildi.

ESKİ KÖYE YENİ ADET GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 15:38:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 15:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?