5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

"Hep görevden alınan bakan oldum"

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 7 yıldan bu bakanlıktan alınacağı yönünde iddiaların basında her zaman yer aldığına dikkat çekerek, "Hep görevden alınan bakan oldum. Açıkçası bizi bu göreve getiren irade Sayın Başbakanımızın iradesidir ve bu konuda tasarruf yine Sayın Başbakanımızdadır. Dolayısıyla bizim bütün kabine üyeleri gibi, alacağı karara hepimiz saygı duyarız" dedi.

'Mersin 4. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışına katılmak üzere Mersin'e gelen Bakan Tüzmen, Yenişehir Fuar Merkezi'nde organize edilen fuar öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 29 Mart'ta yapılan yerel seçimleri değerlendiren Tüzmen, Devlet Bakanlığı görevinden alınacağı yönünde basında yer alan iddialara da yanıt verdi.

Artık yerel seçimlerin geride kaldığı, konuşulması ve söylenmesi gerekenlerin de zamanında dile getirildiğini kaydeden Tüzmen, ardından da Necip Fazıl Kısakürek'in; 'Utansın'adlı şiirinden, "Burada söylenecek şey şu; Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Hey gidi küheylan sen koşmana bak. Çatlarsa doğuran kısrak utansın" dizelerini okudu. Mersin'de henüz sandıkların yüzde 70'i açıklandığı halde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı arayarak kutladığını anlatan Tüzmen, Özcan'a kentin alt ve üstyapı sorunlarının yanı sıra kent girişinde yer alan görüntünün değiştirilmesi noktasında da görüş alışverişinde bulunduğunu dile getirdi.

Hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini ve yapılan her doğru işin de arkasında duracaklarına dikkat çeken Tüzmen, "Valimizle, belediye başkanımızla bütün sivil toplum örgütlerimizle birlikte Mersin'i ayağa kaldırmak için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Belediye başkanlarımızın yaptığı doğru işlerde, onların en büyük destekçisi yine biz olacağız. Mersin ile benim aramda bir gönül bağı var. Bunu ne kadar çarpıtırlarsa çarpıtsınlar bu durumun kimse önüne geçemez. Çünkü aradaki bağ bir sevgi bağıdır.Dolayısıyla ben Mersin için elimden geleni yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

"Seçim dönemindeki trafik konusuna gelince. Herhalde en centilmen parti biz olduk. Dikkat ederseniz Mersinlilerin rahatsız olmaması için çok hassas davrandık" Tüzmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece aldık adaylarımızı dolaştırdık ve şoförlüğünü de bizzat ben yaptım. Hepsiyle gurur duyuyorum, çünkü onlara güvendim ve şoförlüğünü yaptım. Sonucu da kabul etmemiz lazım. Ben spor dünyasından gelen bir insanım. Sonuçta kazanmakta var kaybetmekte. Mersinlilerin takdiridir, bu nedenle sandıktan çıkan sonuca hepimizin saygı göstermesi lazım. Tabii ki bizim de bir takım eksikliklerimizin olduğunu çok daha iyi gördük. Dolayısıyla eksiklikleri giderip, Mersin'e gereken hizmeti vermeye devam edeceğiz."

7 yıldan bu yana isminin her zaman kabine değişikliğinde sık sık gündeme geldiğini ve bu tür iddiaların basında da yer aldığını kaydeden Bakan Tüzmen, "Hep görevden alınan bakan oldum. Açıkçası bizi bu göreve getiren irade; Sayın Başbakanımızın iradesidir ve bu konuda tasarruf yine Sayın Başbakanımızdadır. Dolayısıyla bizim bütün kabine üyeleri gibi, alacağı karara hepimiz saygı duyarız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?