4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

"Mersin yüzünü turizme döndü"

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, Mersin'de turizm konusunda son yıllarda önemli adımlar atıldığını belirterek, bu konuda ciddi bir iradenin oluştuğunu, kentin yüzünü turizme döndüğünü söyledi. 

Mersin'in, binlerce yıllık tarihiyle geçmişten günümüze kadar süzülüp gelen dünyadaki ender kentlerden biri olduğunu belirten Arık, bu özelliğiyle gerek kültür ve tabiat varlıkları gerek doğal güzellikleri ve gerekse iklim özellikleriyle turizmin her çeşidine imkan veren bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Bütün bu doneleri bünyesinde barındıran Mersin'in, bugün turizmde hak ettiği yerde bulunmadığını ifade eden Arık, bunun nedenlerinin hep tartışıldığını söyledi. 

Bunları tartışmanın artık anlamsız olduğunu, bugün gelinen noktada Mersin'in sahip olduğu değerlerin turizm kamuoyunda veya turizm camiasında nasıl pazarlanabilir, nasıl tanıtılabilir noktasında çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Arık, "Son 2-3 yıldır Mersin'de 
bu konuda ciddi bir irade gelişti. 

Mersin yönünü turizme döndü. Tabi turizm faaliyetleri birkaç yılda sonuçlanacak bir çalışma değil. Gerek tanıtım ayağı gerek yatırım ayağı gerek yeni turizm alanlarının oluşturulması. 

Bunlar zaman ve sürece bağlı çalışmalardır. Mersin'de önce o irade, düşünce bazında gerçekleşti. Yani 'Evet, Mersin bir turizm kenti olmalı ve Mersin'in çıkış noktalarından biri turizmdir' düşüncesi oluştu. 

Bu önemli. Bundan sonra yapılması gereken Mersin'in doğru tanıtımı ve Mersin'in sahip olduğu değerlerin doğru aktarılmasıdır" dedi. 

Bu konuda zaten bir çalışma yapıldığını, bu çalışmanın Mersin'de kitle turizmi olmadığı için daha ziyade tanıtıcı materyallerle ilgili bir nevi envantere dönük çalışma olduğunu ifade eden Arık, "Yeni yerler görmek isteyenlere güzelliklerimizi gösteriyoruz. Bu anlamda tanıtıma başladık. Ama tanıtım, istikrar isteyen bir şey. Sürekli bir istikrar gerek. 

Şartlar ne olursa olsun sürekli yapmak gerekiyor. Çünkü turizm kitlesi öyle bir yapı ki, kırılgandır. Bugün bir olay olur kırılır, sen bırakırsan tamamen kırılır. 

Bırakmayacaksın, sen yine tanıtmaya devam edeceksin. Bugün gelmeyen yarın gelecektir mutlaka. Bugün kaybettiğini yarın katlanarak alabilirsin. Bu böyle bir camia olduğu için istikrar çok önemli. 

İşte biz bu anlamda Mersin'in sahip olduğu bütün turizme dönük değerlerini ortaya koymaya çalıştık. Sivil toplum örgütleriyle, yerel yönetimlerle, kamu kuruluşlarıyla bir dizi toplantılar yaptık. Ve sonuçta, 'Mersin'de turizm olmalı' denen bir noktaya geldik" diye konuştu. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, turizmde doğru adımlar atılması halinde kentin gelecekte ekonomik anlamda da yıldızının parlayacağını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 18:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Salih Öztemel IP: 85.108.251.xxx Tarih : 11.07.2006 16:33:13
Mersinin değerlerine sahip çıkmak için mersinli olmayı gerektirmediğini bu görevin Mersinli olan tüm vatandaşlarımıza ve mersinde yaşamını idame etiren her vatandaşımızla el birliği ile gerçekleştirilebilir.Gerek mersinin göç alan bir şehir olması , tarihsel kimliği açısından ve gerekse de göçle gelen vatandaşlarımızın kent kültürüne entegrasyonun sağlam temellerde gerçekleşmesi mersinin tarihsel kimliğinin ön plana çıkartılarak kültür mozağinin halkalarının birleştirilmesi ancak çağdaş bir eğitimle sağlanabilinir. Bu konuda yakından tanıdığım sayın müdürümüzün çalışmalarını taktirle izlemekte ve desteklemekteyiz.Çalışmalarında başarılar diliyorum.