2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

"Müzebüs" Tarsus'ta

Türkiye'nin ilk sanayi müzesi olan Rahmi Koç Müzesi bünyesindeki gezici seyyar müze "Müzebüs", Mersin'in Tarsus ilçesinde öğrencilerle buluştu.

İstanbul ve Ankara'da bulunan Rahmi Koç Sanayi Müzesi'nden 28 parça eserin yer aldığı seyyar müzedeki eserler, görevliler tarafından Ramiz Asutay İlköğretim Okulu öğrencilerine anlatıldı.

Seyyar müze içerisinde güneş saati, pusula, dijital kol saati, telgraf, dişli çarklar, tekerlekler, kaldıraç, otomobil modeli, buharlı gemi modeli, bilgisayar, gramofon gibi eserler yer aldığını belirten Müzebüs görevlisi Serhat Sipahioğlu, "Yılda 100 bin çocuk müzemizi geziyor ve müzemizden hem bilgi hem de ilham alıyorlar. Eğitim etkinliklerimiz oldukça başarılı olarak devam ediyor. Ancak yine de her zaman için maddi veya coğrafi veya her iki sebepten dolayı müzemize gelemeyen okullar olacağının farkındayız. 'Müzebüs' adlı gezici müze projemizin en önemli amacı kısıtlı imkanları olan çocuklara müzenin sunduğu imkanları tattırmak, farklı ve yaratıcı araç ve metotlarla eğitim alma şansını vermek. Eğer öğrenciler müzeye gelemeyecekse, biz de müzeyi onlara götürürüz" dedi.

Müzebüs, yarın da Çamalanı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşacak

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?