2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

"Otomobil almak için en uygun zaman!"

Renault Mais Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, küresel mali krize karşı alınacak tedbirler kapsamında, otomotiv sektörü için en sevindirici haberin vergilerde yapılacak indirim olacağını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) ve Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından, Yenişehir Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "Mersin 3. Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı"nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüzün, dünyada yaşanan mali krize dikkat çekerek, "Biraz talihsiz bir dönem olmasına rağmen, otomobil almak için de çok cazip bir süreç" dedi.

Otomobil sektörünün şu anda iyi durumda olduğunu ve insanların henüz showroomlardan uzaklaşmadığını ifade eden Tüzün, Türkiye'nin krizden henüz tam olarak etkilenmediğini vurguladı. Tüzün, sektörde yer alan tüm markaların çok ciddi ve cazip kampanyaları hayata geçirerek, 2008 yılını iyi bir şekilde tamamlamak istediğini anlattı. Mevcut şartların da yıl sonuna kadar devam edeceğini dile getiren Tüzün, bunun yanında 2009 yılıyla birlikte sektörün de yeni pozisyonlar alacağını, bu durumun da tüketici açısından kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu savundu.

Ekonomik krizle ilgili olarak hükümet tarafından hazırlanan 'ekonomik paket' ile ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren Merih Tüzün, kriz ortamında kendileri için en güzel haberin vergilerdeki düzenlemelerle birlikte yapılacak indirim olacağını kaydetti. Tüzün, "Şu anda biz ekstra bir şey beklemeden, mevcut durumu sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak burada asıl önemli olan vergi yüklerinin Avrupa standartlarına kavuşturulmasıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?