2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

"Sakıncalı Piyade" izleyiciyle buluştu

Uluslararası Mersin Festivali kapsamında gerçekleştirilen tiyatro etkinlikleri arasında yer alan Su Tiyatrosu, Uğur Mumcu'nun ünlü eseri "Sakıncalı Piyade"yi sahneledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelenen oyunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte çok sayıda tiyatro sever izledi. Yakın tarihimizde yaşanmış ve bu günümüzü etkilemiş bir dönemi mizahi bir yaklaşımla anlatan oyun, Uğur Mumcu'nun 12 Mart döneminde yargılandığı davaların mahkeme tutanakları kaynaklığında yazılmış bir oyun olması sebebiyle belgesel özelliği de taşıyor.

Orhan Aydın'ın Genel Sanat Yönetmenliği'nde Mehmet Ulay'ın rejisi ile sahnelenen oyunun müzikleri Timur Selçuk, dekor tasarımı M. Ziya Ülgenciler, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, efekt tasarımı Ersin Aşar, hareket düzeni Gizem Erden, belgesel film tasarımı ise Önder Önsal imzasını taşıyor. Oyuncu kadrosu ise Mehmet Ulay, Orhan Aydın, Recep Yener, Oğuz Tunç, Mustafa Kırantepe, Tamer Özceviz, Deniz Atam, Kayhan Koşar, Cenk Şengül'den oluştu.

Oyunun sonunda sahneye gelerek sanatçıları tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu, festivale katkılarından dolayı tüm oyuncular adına Mehmet Ulay'a plaket takdim eti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 16:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?