5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

"Şiddettin önüne sanatla geçebiliriz"

Mersinli Yönetmen Mehmet Tekkanat, okullardaki şiddet olaylarının önüne ancak sanatla geçilebileceğine dikkat çekerek, sanatla büyüyen bireylerin de asla şiddete başvurmayacağını savundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mersin Şehir Tiyatrosu, kuruluşunun 10. yılını kutluyor.

Kutlamalar kapsamında son 10 yılda en çok ilgi gören oyunlar yeniden izleyicisinin beğenisine sunulurken, okullardaki tiyatro çalışmalarına da ağırlık verildiği bildirildi. Bu kapsamda da Okan Merzeci Lisesi Konferans Salonu'nda bir söyleşi gerçekleştirildi. Öğrencilere tiyatroyla ilgili genel bilgilerin verildiği etkinliğe Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven, Yönetmen Mehmet Tekkanat ve oyuncular Necmiye Demir ile Zuhal Hocaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Her genç gibi okul sıralarında tiyatroyla tanıştığını belirten Tamer Güven, öğrencilere başından geçen komik olaylardan da seçikler sundu. Tiyatronun sadece bilgi değil, bilinç verdiğini ifade eden Güven, "Toplumu okullar bilgilendirir, sanat bilinçlendirir. Biz sanatçıların görevi de sahneden insanlarımıza bilinç kazandırmaktır" dedi.

27 yıldır tiyatroyla ilgilendiğini ve verdiği eğitim çalışmalarıyla da Mersinli gençlere sanatı sevdirme çabasında olduğunu anlatan Mehmet Tekkanat da, sahne çalışmaları ve tiyatro hakkında genel bilgiler verdi. Okullardaki şiddet olaylarına da dikkat çeken Tekkanat, bu durumun da ancak sanatla önüne geçilebileceğini savundu. Tekkanat, "Yıllardır gençlerle çalışıyorum. Deneyimlerimden çıkardığım sonuç ise; sanatla büyüyenlerin asla şiddete başvurmayacağıdır" dedi.

Öte yandan Şehir Tiyatrosu'nun 10. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerin 27 Mart 2009 tarihine kadar sırasıyla; Atatürk Lisesi, İçel Anadolu Lisesi, MTSO Lisesi, Yahya Günsur Lisesi, Yusuf Kalkavan Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Adnan Özçelik Lisesi, Ticaret Lisesi, TED Mersin Koleji, Gazi Lisesi, Türkmen Lisesi, Tevfik Sırı Gür Lisesi, Sabancı Lisesi, Dumlupınar Lisesi ve ODTÜ Koleji'nde düzenleneceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 14:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?