9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

TEDAŞ'a yüksek voltaj davası

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Akdeniz Mahallesi, Güzeloluk Caddesi ve Yunus Bey Sokak'taki ev ve iş yeri sahipleri, TEDAŞ'a, 220 volt yerine 380 voltluk sanayi enerjisi verdiği iddiasıyla dava açtı.

Vatandaşlar, elektrikli ev aletlerinin arızalanarak kullanılamaz hale geldiğini ileri sürerek, zararlarının tazmin edilmesi amacıyla Erdemli Sulh Hukuk Mahkemesine toplu olarak dava açtılar. Davacılar adına açıklama yapan Mehmet Çelik, TEDAŞ'ın verdiği yüksek voltaj nedeniyle mahallede yaklaşık 22 iş yerindeki elektrikli aletlerin bozulduğunu ve çalışamaz hale geldiğini iddia ederek, zarar tespiti yapılmasını ve tazmin edilmesini istediklerini söyledi.

Birçok ev ve iş yerindeki televizyon, buzdolabı, bilgisayar, klima, çamaşır makinesi, dijital teraziler, elektrik panoları, kapı zilleri, uydu cihazları gibi aygıtlarda arızalar meydana geldiğini bildiren Çelik, ayrıca sık sık yapılan kesintilerin de büyük sıkıntı yarattığını belirtti.

TEDAŞ Erdemli Müessese Müdürü Vedat Uzunbağ ise bölgeye kasti olarak yüksek voltaj verme gibi bir durumun söz konusu olmadığını, ancak arıza bakımı sırasında yanlışlıkla enerjinin yüksek verilmiş olabileceğini belirtti. 

Uzunbağ, vatandaşın mahkemeye başvurarak hakkını aramasının da anayasal hakkı olduğunu kaydetti.

a.a
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 13:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?