30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

"Tırnakçı" kameraya yakalandı

Mersin'in Silifke ilçesinde bir mağazadan 6 TL'lik küpeyi ve 100 lirayı alarak "tırnakçılık" yöntemiyle alıp kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Silifke'nin en işlek caddesi üzerinde bulunan bir giyim mağazası önüne gelen tırnakçı diye tabir edilen dolandırıcı, mağaza dışında önce simit yiyip ayran içtikten sonra içeriye girdi.

Dolandırıcı beğendiği 6 lira değerindeki küpeyi kasada bulunan mağazanın işletme müdürü Yasin Yıldız'dan özel bir paket yapmasını istedi. Giyim mağazasına müşteri gibi gelen 25-30 yaşlarındaki kişi, Yıldız'ın dikkatini dağıtarak hırsızlığı gerçekleştirip kayıplara karıştı.

Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde; alışveriş bahanesiyle giyim mağazasına gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, 6 lira değerinde bir küpe aldıktan sonra kasiyere 100 lira veriyor. Bir anda fikrini değiştiren zanlı elini cebine atarak bozuk para vereceğini belirtiyor. Tırnakçı, hızlı bir şekilde 100 lirayı geri alarak hemen cüzdanına koyuyor.

Bu sırada sürekli konuşarak kasada bulunan İşletme Müdürü Yasin Yıldız'ın dikkatini dağıtan dolandırıcı, 100 liranın para üstünü de isteyerek cüzdanına koyuyor. Peş peşe ürün fiyatlarını sorarak dikkatlerin dağılmasını sağlayan şüpheli, amacına ulaştıktan sonra mağazadan hızla uzaklaşıyor. Şüpheli, mağazadan ayrılmasından sonra durumu fark eden İşletme Müdürü Yasin Yıldız, kasadaki parayı sayınca dolandırıldığının farkına vardığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 10:57:05
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 15:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?