5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

"Yeşil yaprak" ödülleri verildi

TEMA'NIN

Ödül törenine Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, 75. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, TEMA'nın yaptığı işlevin ve üstlendiği misyonun çok kutsal olduğunu söyledi

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, da TEMA'nın bir sivil toplum örgütü olarak 7'den 70'e kadar herkesi bilinçlendirdiğini belirterek, "TEMA kurulduktan sonra yeşilimiz ve ağaçlarımız arttı" dedi.

TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ise konuşmasında 1992 yılından bu yana TEMA olarak büyük bir mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, "TEMA olarak hem ülkemizin, hem dünyamızın korunması için mücadele veriyoruz. Bu konuda öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Onlar çok mukaddes bir görev yapıyorlar. İşte Atatürk'ün dediği, 'Fikri hür, vicdanı hür gençleri öğretmenlerimiz yetiştiriyor. Türkiye'yi emanet edeceğimiz genç ve yavru TEMA'lar hızla çoğalıyor" dedi.

Konuşmalardan sonra Dumlupınar-Hürriyet, Sadık Eliyeşil, Kasım Ekenler, Turgut İçgören, Çukurova İlkem, Hasan Ali Yücel, Tekeliören İlköğretim Okulu, en çevreci okul seçilerek "Yeşil Yaprak" ödülünü aldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 14:35:04
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 15:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?