3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

1.Mersin Ulusal Fotoğraf Yarışması

Mersin Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.


"Türkiye Mersin'i Tanıyor" sloganıyla 'Doğal Güzellikler', 'Tarihi Değerler', 'Yerel Yaşam' ile 'Kentsel Doku ve Mimari' kategorilerinde 38 ilden toplam 119 fotoğraf sanatçısının 973 eserle katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, söz konusu yarışmada derece alan fotoğrafların kentin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra kentsel doku ve yerel yaşantısını ortaya çıkartarak, gelecek kuşaklara
aktarılması noktasında önemli bir misyon üstleneceğini söyledi. Vali Aksoy, yarışmanın ayrıca kent arşivinin oluşumuna ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sunacağını belirterek, Mersin'in fazla bilinmeyen yönlerini kamuoyuna sunarak kentin tanıtımına önemli katkılarda bulunan sanatçılara da teşekkür etti.


Yarışmada sonuçların açıklanmasıyla birlikte bazı eksikliklerin göze çarptığını, bu durumu da komite üyeleriyle bir araya gelerek değerlendirdiklerini kaydeden Aksoy, Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın farklı bölümlerde sürekli hale getirilmesine karar verdiklerini dile getirdi. Aksoy, "Bu yarışmanın devamı olarak 'Dört Mevsim Mersin' adıyla 4 ayrı zamana bölünmüş, her biri birbirinden bağımsız 4 yarışmadan oluşan projenin ilk ayağını başlatmış bulunmaktayız. Şartnamesi önümüzdeki günlerde açıklanacak ve 'Mersin'de Kış' adıyla düzenleyeceğimiz yarışmada, daha fazla fotoğrafla kentimizi daha iyi tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.


Düzenleme Komitesi üyesi de olan gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür ise, Mersin'in özellikle belirli bir sanat dalında internet sitelerinde en fazla izlenen kentlerden biri haline geldiğine dikkat çekti. Özgür, bu durumun kentin kültür ve sanata karşı ortaya koyduğu önemden kaynaklandığını belirterek, kültür ve sanatsal etkinliklerin kişi, olay ve kentlerin tanıtımı açısından eşsiz bir güç olduğuna işaret etti. Mersin Valiliği'nin bu gücü kullanmayı başardığını söyleyen Özgür, "Bu konuda
Mersin Valisi Aksoy'a kültür ve sanata verdiği katkılardan dolayı teşekkür etmemiz gerekiyor. Bunu sadece fotoğrafta değil, diğer sanat dalları açısından da yapmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından "1. Mersin Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri Vali Aksoy tarafından verildi. Törenin ardından yarışmada dereceye giren fotoğrafların yanı sıra sergilenmeye değer bulunan toplam 49 adet fotoğrafın yer aldığı karma fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin 10 gün boyunca ziyarete açık kalacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceyhun ekiz IP: 78.166.123.xxx Tarih : 20.12.2008 22:51:31

en azından dereceye girenleri açıklasanız iyi olur diye düşünüyorum , teşekkürler