2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

1 milyon YTL'lik sulama suyu yatırımı

Erdemli ilçesi Kargıpınarı beldesinde, küresel ısınmanın belde tarımını olumsuz etkilememesi için 1 milyon YTL'ye mal edilen Kapalı Sistem Sulama Suyu Projesi düzenlenen törenle hayata geçirildi.

Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, su kesintilerine karşı alınan tedbirler çerçevesinde hazırlanan Kapalı Sistem Sulama Suyu Projesi'nin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uygulamaya soktukları sistemle ''salma sulama'' sisteminden "damla sulama" sistemine geçilerek, sulamada yüzde 60'lık su kaybının ortadan kaldırıldığını, suda tasarrufa gidildiğini belirtti.

Elvanlı köyünden, 8 bin 50 metre mesafeden cazibe ile getirilen suyla 9 bin dönüm tarım alanının sulanacağını kaydeden Şahin, küresel ısınmanın önüne geçilmesinin çok zor olduğunu belirterek, "Tarım kesiminde artık kullandığımız suyu çok dikkatli ve israfsız değerlendirmek zorundayız. Bunun için de hazırladığımız projemizle bütün beldede damlama sulama sistemine geçeceğiz. 1 milyon YTL'lik projemiz sayesinde yüzde 60'lık bir su kaybının da önüne geçilecek'' dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Kapalı Sistem Sulama Suyu Projesi'nin açılışı, Belediye Başkanı Kerim Şahin, İl Genel Meclisi Üyesi Muhittin Aslan ile vatandaşlar tarafından yapıldı.

Törene katılanlara belediye tarafından tatlı ikramı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 11:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamza görkem IP: 85.98.131.xxx Tarih : 5.07.2008 13:28:10

helal olsun sizin gibi çalışkanlara