4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

1 TL'lik ayakkabı izdihamı

SİLİFKE'DE 1 TL'LİK AYAKKABI İZDİHAMI

Mersin'in Silifke ilçesinde bir ayakkabı mağazası tanıtım yapıp yerli malına dikkat çekmek için 10 TL'lik ayakkabıyı 1 TL'ye dağıttı, dağıtım sırasında büyük izdiham yaşandı.

Ayakkabı mağazası işletmecisi Ahmet Çam, "Hem iş yerimizin tanıtımını yapmak, hem de markalara verilen fazla paraları protesto etmek için dikkat çekmek istedik. Amacımız Silifkeli vatandaşlara ucuz ayakkabı giydirmektir. Yüzde 100 Türk malını tanıtarak halkı markalardan uzaklaştırmak istiyoruz" dedi.

Yaklaşık 500 çift ayakkabının dağıtımında ise büyük izdiham yaşandı. Ayakkabı alabilmek için sırada bekleyen bazı bayanlar ve çocuklar ise ezilme tehlikesi geçirip, gözyaşı döktü. İlk başlarda 1 TL'ye verilen ayakkabılar daha sonra izdiham nedeniyle bedavaya dağıtıldı.

Ayakkabı almayı başaran bayanlar, ekonomik krizde ucuz ayakkabı alabilmek için saatlerce sırada bekleyip, büyük mücadele verdiklerini söylediler.

Öğlen saatlerinde ayakkabı mağazası önünde toplanan kalabalığa işletme sahibinin uyarıları ise yeterli olmadı. Ayakkabı almayı başaran kadınlar evlerine mutlu bir şekilde giderken, ayakkabı alamayanlar ise büyük üzüntü yaşadı.

Ayakkabı dağıtım sırasında ise polis kazalara karşı güvenlik önlemi aldı.

SİLİFKE'DE 1 TL'LİK AYAKKABI İZDİHAMI
SİLİFKE'DE 1 TL'LİK AYAKKABI İZDİHAMI
SİLİFKE'DE 1 TL'LİK AYAKKABI İZDİHAMI
SİLİFKE'DE 1 TL'LİK AYAKKABI İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 14:11:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 09:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?