8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

10 bin kişi terör için 5 km yürüdü

Mersin'in Silifke ilçesinde, Hakkari'de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıyı protesto etmek isteyen yaklaşık 10 bin kişi, 5 kilometre yürüdü.


Silifke Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen yürüyüşe Silifke Belediye binası önünde başlayan yaklaşık 10 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla 5 kilometre yürüdü. Vatandaşlar, "Her Türk Asker doğar", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" "Hepimiz Mehmetiz", "Ne mutlu Türk'ün Diyene" sloganları attı.

Evlerinin balkonlarına ve pencerelerine Türk bayrakları asan vatandaşlar da alkışlarla protestoya destek verdi. Vatandaşlar, Atatürk anıtı önünde, Hakkari'de şehit olan 12
asker için saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.


Atatürk Anıtı'nda bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "Millet olarak acımız büyüktür. Şehadet şerbetini içen şehitlerimizin, gazilik mertebesine ulaşan yiğitlerimizin, ata ocağına düşen ateş hepimizin yüreğini yakıyor. Aziz şehitlerimizin arkada bıraktığı analar, babalar, kardeşler, eşler ve evlatlar! Yüreğinizi yakan sızının aynısını hissediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.


Mitingine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belde belediye başkanları, şehit ve gazi aileleri, yakınları, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, oda ve kooperatif başkanları, dernek başkanları, sendika temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Miting, olaysız sona erdi

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 02:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?