5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

10 engellinin sandalye sevinci

SİLİFKE’DE ÖZÜRLÜLERİN TEKERLEKLİ SANDALYE SEVİNCİ

Amerika'daki LDS Hayır İşleri'nin Türkiye Temsilcisi Les Paskett tarafından getirilen 10 adet tekerlekli sandalye, Mersin'in Silifke ilçesinde Özürlüler Derneği üyesi olan 10 engelli vatandaşa törenle dağıtıldı.

Silifke Belediyespor Kulübü, Silifke Özürlüler Derneği, Mersin Sakatlar Federasyonu İl Başkanlığının girişimleriyle getirilen sandalyelerin dağıtım töreni, Kamu-Sen Silifke temsilciliği binası önünde yapıldı. Sandalye dağıtımının ardından ise LDS Hayır İşleri Türkiye Temsilcisi Les Paskett, eşi Jennette Paskett, Türkiye Birleşik Sakatlar Federasyonu Genel Başkanı Kenan Özüdoğru ve Mersin Sakatlar Federasyonu İl Başkanı Yüksel Lofcal'a, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Les Paskett, törende yaptığı konuşmasında, LDS Hayır İşleri olarak dünyadaki 90 ülkede faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

Türkiye'de 31 bin vatandaşa tekerlekli sandalye dağıttıklarını ifade eden Paskett, daha fazla insanın ihtiyacının olduğunu bildiklerini ve ilerleyen günlerde yardımların devam edeceğini belirtti.

Türkiye'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayan Paskett, Hz. Muhammed'in 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözünü anımsatarak, ihtiyaç sahiplerine sandalyeleri dağıtmak için Türkiye'de olduklarını ve Türk olmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Birleşik Sakatlar Federasyonu Genel Başkanı Kenan Özüdoğru da konuşmasında, federasyon olarak sakatlıkların engellenmesi amacıyla projeler hazırladıklarını söyledi.

Sakatlıkların yapılan yanlış doğum, trafik kazaları ve akraba evlilikleri ile ortaya çıktığına dikkat çeken Özüdoğru, "Bu konularda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Ancak sadece bizim yaptığımız çalışmalar yeterli olmayabilir. Belediye başkanlarımızın da bu konularda insanlarımızın bilinçlendirilmesini sağlamak için çalışma yapmalarını istiyoruz" dedi.

Başkan Öngel ise konuşmasında, belediye olarak daha önce yurt dışından getirdikleri çok sayıda sandalyeyi engelli vatandaşları dağıttıklarını kaydetti.

Belediye olarak engellilere daha güzel bir yaşam için çalıştıklarını vurgulayan Öngel, "Engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahatça sandalyeleriyle yürüyebilmelerini için düzenleme yaptık. Yine Özürlüler derneğimize bir bina tahsis ettik. Ayrıca Mürüvvet Hanım konağını derneğimize bağışlayarak orada ev yemekleri yapıp satarak derneğe gelir elde etmelerini temin ettik. Engelli vatandaşlarımızın spor yapmalarını sağlamak amacıyla Belediyespor Kulübümüz bünyesinde de Engelli Basketbol takımı kurduk. Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

SİLİFKE’DE ÖZÜRLÜLERİN TEKERLEKLİ SANDALYE SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?