2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

10 yıl sonra gördü

Mersin'in kuzeyindeki Toros dağlarının zirvesinde kurduğu çadırda yaşayan yaşlı adamın 10 yıl önce kararan dünyası, kendisine uzanan yardım eliyle aydınlandı.

Yaşlı adam, 10 yıl sonra tekrar gözlerinin açılmasının mutluluğunu yaşıyor.


Mersin merkeze bağlı yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Karatepe mevkiinde dağın zirvesine kurduğu çadırda yaşayan Ali Gür (75), yaklaşık 10 yıl önce başlayan katarakt hastalığı nedeniyle bir süre sonra göremez hale geldi.

Eşi Hamiyet Gür (69) ile birlikte imkansızlıklar içerisinde yaşam mücadelesi veren ve hastaneye gidemeyen Gür'e, Gözneliler Kültür ve Dayanışma Derneği sahip çıktı. Yaşlı adamın içinde bulunduğu durumu öğrenerek, kendisini ziyaret eden Dernek Başkanı Fatma Yılmaz, Gür'ü ameliyata ikna ederek, kent merkezine getirdi.

Emekliliği ve sağlık güvencesi olmadığı için daha önce doktora gidemeyen Ali Gür, Gözneliler Derneği'nin katkılarıyla Mersin Vizyon Göz Merkezi'nde ameliyat oldu.

Ameliyat sonrası tekrar görmeye başlayan Gür, tekrar döndüğü çadırında görmeden büyüttüğü kuzularıyla tavuklarına kavuştu.

Tekrar aydınlık günlerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Ali Gür, "İmkanlarımız olmadığı için doktorlara gidememiştik. Gözlerim kapandığında bir defa hastaneye gidebildik, onda da katarakt hastalığının ilerlediği ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Bizim de hiçbir gelirimiz olmadığı için, hastane masraflarını karşılayamamanın verdiği üzüntüyle yaşadığımız dağlara geri döndük. Benim gözlerim görmediği için, eşim kuzu ve tavuklarımızla ilgileniyordu. Sobayı o yakıyor, dağlardan odunu da o topluyordu. Daha sonra bizim varlığımızdan haberi olan Gözneliler Derneği Başkanı Fatma Yılmaz, elimizden tutarak, hastaneye götürdü. Orada bizimle çok yakından ilgilenen doktorlar sayesinde şimdi gözlerim görmeye başladı. Yardımlarından dolayı derneğe ve doktorlara teşekkür ediyoruz" dedi.


Gözneliler Derneği Başkanı Fatma Yılmaz da, bir sivil toplum örgütü olarak sadece kendi beldelerine değil, çevrede bulunan belde sakinlerine de yardım etmeyi ilke edindiklerini belirterek, "Ali amcamızın durumunu öğrendiğimizde, mutlaka yardım etmemiz gerektiğini düşündük. Mersin'de irtibata geçtiğimiz Vizyon Göz Merkezi de, bize kolaylık sağlayacaklarını belirttiler ve Ali amcayı Mersin'e getirdik. Ali amca gururundan dolayı ilk önce sıcak bakmadı ancak daha sonra ısrarımızla ameliyat olmaya razı oldu.Şimdi gözleri eskisi gibi olmasa da görmeye başladı. Bir insanın kararan dünyasının aydınlatılmasına katkı sunmak, bizim için dünyanın en mutlu davranışıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 18:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?