8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

100 hektarlık ormanlık alan yandı

Mersin'in Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde dün çıkan orman yangınlarında yaklaşık 100 hektarlık kızılçam ormanının yandığı bildirildi.


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bazyazı ve Aydıncık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına 27 arazöz, 200 yangın söndürme personeli ile 150 orman köylüsü, 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi. Arazinin sarp olması nedeniyle ekiplerin müdahalede güçlük çektiği yangınlarda, yaklaşık 100 hektarlık kızılçam ormanının yandığı belirtildi. Aydınlık ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını kaydeden yetkililer, Bozyazı'daki yangının ise devam ettiğini belirtti.


Bu arada, yangın nedeniyle Mersin-Antalya arasındaki ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı ifade edildi. Orman köylerindeki bazı baraka evlerin de yandığı öğrenilirken, Bozyazı'daki Karadere köyünün kısmen tahliye edildiği öğrenildi.


Öte yandan, bugün sabah saatlerinde Anamur'un Güleç köyü yakınlarında da orman yangını çıktığı, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin bu yangına da müdahale ettiği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 13:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?