5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

105 yaşındaki anneye kutlama

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı İmamlı köyünde yaşayan 105 yaşındaki Şerife Saygılı, Anneler Günü'nü, çocukları, torunları ve torunlarının torunu ile bir araya gelerek kutladı.

İki kez evlenen ve eşlerini kaybeden iki eşinden toplam 6 çocuğu olan Şerife Saygılı'yı evlatları Anneler Günü'nde unutmadı. İlerleyen yaşına rağmen merdiven çıkan ve yürüyen Şerife Saygılı Anneler Günü'nü pasta keserek kutladı.

6 çocuğunun 31 çocuğu, çocuklarının da 38 torununu gören Şerife Saygılı, torununun torunu olduğunu belirterek, "Allah uzun ömürler verdi. Bu zamanları gördük. Çok şükür. Ne çocuklarımın, ne torunlarımın ne de torunumun torunun ismini bilmem. Ama beni hiçbir zaman yalnız bırakmazlar. Allah onlardan razı olsun. Bayramlarda ve bu Anneler Günü'nde bir araya geliriz, ancak kimseleri tanımam" dedi.

Şerife Saygılı'nın en büyük kızı olan 66 yaşındaki Döndü Zeybek, "Annem 105 yaşında olmasına rağmen hala dinç kaldı. Özel günlerde ve Anneler Günü'nde yine bir aradayız. Annem ilerleyen yaşına rağmen bütün işlerini kendisi görür. Allah uzun ömürler versin" dedi.

Döndü Zeybek'in oğlu torun Yakup Zeybek (48) anneannesi ile gurur duyduğunu ifade ederek, "Günümüzde böyle bir olaya çok sık rastlanılmamaktadır. Dile kolay tam 105 yıl. Anneler Günü'nde tüm aile bir aradayız. Bu bizim için çok büyük mutluluktur. Anneannemin uzun süre yaşaması tamamen doğal bir yaşamın kaynağıdır. Zamanın da süt içerek yoğurt ve tereyağı yiyerek bu yaşa geldiğini anlatırlar" diye konuştu.

Torunun torunu 6 yaşındaki Rukiye Sezer ise, "Büyükannemi çok seviyorum. Anneler Günü'nü kutluyorum. Kendisini hiç üzmüyorum" şeklinde konuştu.
Çocukları, torunları ve torununun torunu ile yaş pasta keserek Anneler Günü'nü kutlayan Şerife Saygılı, tüm annelerin Anneler Günü'nü de kutladığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 18:39:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?