2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

115 öğrencinin sertifika sevinci

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Meslek Yüksekokulu'nda bilgisayarlı muhasebe sistemi "Logo GO" eğitimi sonunda 115 öğrenciye törenle sertifikaları verildi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Erdemli Meslek Yüksekokulu Müdürü Erdem Daşcı, Türkiye'de 500 civarında MYO bulunduğunu belirterek, "Bu okullarımızdan her yıl binlerce öğrenci mezun oluyor. Öğrencilerimizi bekleyen ekonomik sorunlar içinde işsizlik sorunu yerini alıyor. İstihdam çok büyük bir sorun. Yüksekokul yöneticilerinden, bölüm başkanlarına, en alt birim çalışanlarına varıncaya kadar üzerimize bu konuda sosyal bir sorumluluk düşüyor" dedi.

Hedeflerinin iş bulma konusunda kendi öğrencilerini bir adım öne geçirmek olduğunu ifade eden Daşcı, "Öğrencilerimizi bir diploma ile göndermek istemiyoruz. En azından diplomanın yanında onlara fayda sağlayacak 3 tanede sertifika vermek istiyoruz. Erdemli MYO mezunlarının ilgili sektörlerde aranan eleman olması için bu tür eğitim faaliyetlerine devam edeceğiz. Öğrencilerimizin iyi bir yere gelmesi aileleri kadar bizleri de mutlu eder" diye konuştu.

Konuşmanın ardından bilgisayarlı muhasebe sistemi "Logo GO" eğitimi alarak sertifika almaya hak kazanan 115 öğrenciye sertifikaları verildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 12:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?