3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

12. Anatomi Kongresi yapılıyor

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversite bünyesindeki Anatomi Anabilim Dalı'nın eğitime başladığı ilk yıldan itibaren kadavrayla öğrenim yaptığının altını çizerek, kadavra sayısının da her geçen gün arttığına dikkat çekti.

'12. Ulusal Anatomi Kongresi', Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Türk Nöroşirurji Derneği tarafından da desteklenen kongre kapsamında; Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde açılış töreni gerçekleştirildi.

Buradaki etkinliğe; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ve dünyaca ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in yanı sıra; Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Uğur Türe, Arkansas Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Edgardo Angtuaco ile Zürih Nöroradyoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Anton Valavanis ile birlikte yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli katıldı.

Tıp eğitiminde temel bilimlerin rolünün son derece önemli olduğunu ifade eden, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Tıp Fakültesi bünyesinde yer alanAnatomi Anabilim Dalı'nın bugüne kadar yaptığı çalışmalara, özellikle kadavra sayısının artışına dikkat çekti. Prof. Dr. Suha Aydın, eğitime başladıkları ilk yıldan itibaren kadavra ile öğrenim yaptıklarını belirterek, yeterli kadavraya sahip olmalarının anatomi kongresinin gerçekleşmesinde büyük katkısı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin 85. yaş gününde gerçekleşen kongre açılışının kendileri için özel bir önem taşıdığını belirten Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu da, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine olan bağlılıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Gazi Yaşargil'i ağırlamanın onurunu taşıdıklarını da sözlerine ekleyen İkizoğlu, kongreye emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kongrenin başkanlığını yürüten Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise, kongrede çok önemli isimleri ağırladıklarına işaret ederek, organizasyona destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kongrede özellikle nöroanatomi temelli konulara ağırlık verileceğini bildiren Öztürk, "Kongrede, anatomistler ve beyin cerrahları ile temel ve klinik bilimcileri bir araya getirmeyi hedefledik. Bu amaçla programda çeşitli kurs ve konferanslara yer verdik. Başta Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve Prof. Dr. Uğur Türe olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından çok değerli bilim insanları bizimle beraber. Bunun heyecanı ve onurunu yaşıyoruz. Başarılı bir kongre olmasını diliyorum" dedi.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri Münif Akalın ve Manana Kvarnadze tarafından viyolonsel-piyano dinletisi verdiği kongre verilen aranın ardından yine Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sera Durugönül tarafından sunulan; 'Kilikya Bölgesinin Arkeolojik Zenginlikleri' konulu konferans ve Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Türe tarafından gerçekleştirilen; 'Anadolu'da Nöroanatominin Tarihi' konulu sunumla devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 13:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?