2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

125 genç iletişimciye sertifika

Gazeteciler için online araştırma merkezi NewsLab'ın (Haber Laboratuvarı) yöneticisi Amerikalı gazeteci Deborah Potter ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurdan Akıner'in organizasyonu ile gerçekleştirilen "Deborah Potter ile Haber Laboratuvarı" isimli eğitim programından 125 genç iletişimci sertifika aldı.

Uğur Oral Kültür Merkezi B Salonu'nda gerçekleştirilen programda, "Haber yazmanın temel ilkeleri, sorumlu gazeteciliğin evrensel standartları, blog gazeteciliği ve online gazetecilik" başlıklarıyla eğitim veren Potter, atölye çalışmasında ise Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin "Mersin'in Arka Sokaklarından Biri" isimli basın fotoğrafçılığı projesini değerlendirdi.

Kitle iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel bir biçimde gazetecilik mesleğinin de değişime uğradığını vurgulayan Deborah Potter, "Çok amaçlı gazetecilik" kavramına da açıklık getirdi. Potter, "Tüm dünyadaki yeni eğilim çok amaçlı gazetecilik. Artık dünyanın sıcak bölgelerine tek başına seyahat eden, video kamerasını, fotoğraf makinesini, ses kayıt cihazını, bilgisayarını, not defterini yanında taşıyan, bulunduğu bölgeden haber geçen profesyonel gazeteciler var" diyerek, genç iletişimcileri kendilerini bu alanlarda yetiştirmeleri konusunda uyardı.

Eskiden iletişim bilimleri eğitimi veren fakültelerin günümüzde gazetecilik okulları adı altında toplandığına dikkat çeken Deborah Potter, şöyle konuştu:
"Benim zamanımda öğrenciler iletişim fakültelerinde ikinci sınıftan sonra gazetecilik, radyo televizyon ve sinema, halkla ilişkiler ve reklamcılık konularında uzmanlaşırdı. Günümüz koşullarında gazetecilik mesleğini yapacak öğrencilerin bu alanların hepsinde birden uzmanlaşmış olması gerekiyor."

Programın sonunda 92'si Mersin Üniversitesi, 33'ü Çağ Üniversitesi'nden olmak üzere toplam 125 katılımcı, sertifikalarını Deborah Potter'ın elinden aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 11:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?