5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'13. Gençlik Kurultayı' sona erdi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversite öğrencilerinin 'karanlık düşünceli insanlar'ın eline geçmesini istemediklerini ve bu durumun da kendileri açısından oldukça tehlikeli olduğunu söyledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mersin'de gerçekleştirilen '13. Gençlik Kurultayı' sona erdi. ÇYDD Mersin Şubesi ile MEÜ işbirliğinde düzenlenen kurultayın kapanışı kapsamında Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde bir tören gerçekleştirildi.

Burada konuşan Rektör Suha Aydın, bugün gelinen noktada ÇYDD'nin yapmış olduğu çalışmaları anlatmaya gerek olmadığını ve yapılanları herkesin çok iyi bildiğine dikkat çekerek, burada kendilerine düşen görevin de söz konusu derneğe destek verilmesi olduğunu anlattı.

Aydın, Türkiye'de aydın geçinen insanların daha önceden yapması gereken şeyleri bugün genç ve aklı başında olan çocukların yapmasının da kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini dile getirdi. 'Gençlik Kurultayı' kapsamında çok güzel projelerin sunulduğunu kaydeden Aydın, üniversite olarak kız-erkek ayrımı yapmadıklarını ve tüm öğrencilerle birlikte ortak projeler geliştirdiklerini belirterek, akademik personel ve üniversite çalışanlarının maaşlarından yaptıkları kesintilerle MEÜ Mezunlar Derneği aracılığıyla da üniversite öğrencilerine burs imkanı sunduklarını hatırlattı.

MEÜ ile ÇYDD'nin aynı ortak amacı taşıdığını ifade eden Suha Aydın, "Bizim ortak amacımız; öğrencilerimizin karanlık düşünceli insanların eline geçmemesidir. Bu bizim için en büyük tehlikedir. Biz çağdaş, demokratik, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sadık olan bir üniversiteyiz. Kurulduğumuz günden beri de böyleyiz ve bundan sonraki süreçte de aynı çizgide olacağız. Hiç kimse bu yoldan bizi alıkoyamayacak. Çağdaş gençlere sahip olmamız bu yolda bizi güçlendiriyor, büyük bir destek veriyor. Sizlerle her türlü platformda her türlü koşulda beraber olmaya hazırız. Yeter ki bizden isteyin. Elimizdeki tüm olanakları sizlerle her koşulda paylaşmaya hazırız. Bu sözü tüm MEÜ çalışanlarının verdiği bir söz olarak kabul edin. Çünkü biz hepimiz biriz. Bunu da göğsümüzü gere gere her yerde ve ortamda övünçle söylüyoruz. Bu işe gönülden inanan insanlarla birlikte olmanın kıvancını yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ÇYDD 20. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen 13. Gençlik Kurultayı'nın bitiminde MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın'a, ÇYDD Genel Merkez Gençlik Sorumlusu Osman Karaduman ile ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ tarafından bir teşekkür belgesi takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 13:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?