8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

14 Mart Tıp Bayramı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, bugün yapılan eylemlerde Türkiye'nin hiçbir yerinde hastaların mağdur edilmediğini belirterek, "Ancak, uygulanan politikalar yüzünden Mersin'de Ahmet İreç ve ailesi, hastane masrafını ödeyemediği için 24 saat cezaevinde yatabiliyor. Sağlık, para ile alıp satılacak bir meta değildir, bunun böyle bilinmesi gerekir" dedi. 

KESK'e bağlı SES, Mersin Tabip Odası ve DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi İşyeri Temsilciliği üyeleri, Mersin Devlet Hastanesi bahçesinde eylem yaparak, sağlık politikalarını eleştirdi. Ellerine aldıkları "Sağlık haktır satılamaz, sağlıkta yıkımı durduralım" yazılı dövizlerle üzerinde "Herkese eşit, ulaşılabilir, nitelikli ücretsiz sağlık hizmeti" yazılmış pankartla hastane bahçesinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, slogan atarak, basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, hastalara müşteri, sağlık çalışanlarına da kadrosuz, sözleşmesiz koşulların dayatıldığını ileri sürdü. 70 milyon insanı ilgilendiren sağlık hakkına sahip çıkmak adına bugün Türkiye genelinde hastane bahçelerinde toplandıklarını hatırlatan Bozkurt, "Bu sağlık politikaları IMF'nin politikalarıdır. Sağlık, ekmek-su gibi piyasada satılacak bir meta değildir. Sağlık insanların Anayasa'dan kaynaklı yaşam hakkıdır. Hükümetlerin görevi de halka ücretsiz sağlık hizmeti vermektir" dedi. 

Bugün halkın mağdur edilmediğini ve acil hastalara yardımcı olmak için acil servislerin hizmet verdiğini belirten Bozkurt, Türkiye'nin hiçbir yerinde hiç kimsenin bu eylemden dolayı zarar görmediğini ancak, uygulanan politikalar yüzünden, Mersin'de Ahmet İreç ve ailesinin, hastane masrafını ödeyemediği için cezaevinde 24 saat yatabildiğini hatırlattı. Eylül 2006 tarihinden itibaren yürütülen "Sağlıkta yıkımı durduralım" mücadele programında, birçok kesimin katkısı ve katılımıyla önemli bir noktaya gelindiğini belirten Bozkurt, sağlık hakkına sahip çıkma mücadelelerini bundan sonra da sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Sağlık çalışanlarının eylemine, hastanede bulunan hastalar da balkondan destek verirken, grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 15:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?