2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

14 öğrenci kampta buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, 'Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı' kapsamında 5 ülkeden toplam 14 öğrenci Mersin'de buluştu.

2 Türk öğrencinin liderlik ettiği grup, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Özcan, her yıl yaz aylarında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen üniversite öğrencilerini, 2 haftalık bir süreçte Mersin'de ağırladıklarını hatırlatarak, tamamen gönüllü olarak ve kendi imkanlarıyla kente gelen öğrencilerin 21 Eylül'e kadar Mersin'de kalacağına belirtti.

Özcan, söz konusu zaman zarfında gönüllü öğrencilerin, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen işlerde çalıştığını, boş zamanlarında da Mersin'in tarihi ve turistik bölgelerini gezdiğini ifade ederek, bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde, Mersin'deki mevcut park ve refüjlerine mevsimlik çiçek dikecek olan gençlerin, Mersin'in daha da güzelleşmesine katkıda bulunacağını vurguladı.

Ziyaretin ardından, 'Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı' kapsamında Japonya, İsrail, Sırbistan, Güney Kore ve Gürcistan'dan Mersin'e gelen öğrencilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından, Mersin'i tanıtan kitap ve CD'lerin yer aldığı hediye paketleri takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?