26
Nisan
2024
Cuma
MERSİN

142 tavşan yatırım kurbanı oldu

Mersin’de, yünlerinden iplik üretilen 142 angora tavşanı, bakımsızlıktan öldü. Aç ve susuzluktan öldükleri belirlenen tavşanlardan 8’i, hayvanseverler tarafından son anda ölmekten kurtarıldı.

İddiaya göre, Hopurlu Köyü’ne 6 ay önce gelerek tavşan çiftliği kuracağını belirten Yaşar isimli şahıs, Tahsin Tuncel’in deposunu kiraladı. Burada bir süre tavşan üreticiliği yapan şahıs, bir süre sonra zarar edince ortadan kayboldu.

Bir müddet tavşanların sahibinin depoda bıraktığı yem ve su ile hayvanlara bakan depo sahibi Tahsin Tuncel, sonrasında depo kirası ve bakım ücretini alamayınca, hayvanların bakımından vazgeçti. 3 ay önce kaderine terk edilen 150 angora tavşanı, açlık ve susuzluğa dayanamayarak birer birer ölmeye başladı. Bir ihbar üzerine olayı öğrenen Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş ile dernek üyeleri, tavşan katliamının yaşandığı çiftliğe gitti. Hayvanseverler, çiftlikte gördükleri manzara karşısında tam bir şok yaşadı. Kaderine terk edilen 150 angora tavşanından 142’sinin öldüğü görüldü. 8 tavşan ise hayvanseverler tarafından son anda ölümden kurtarıldı.

Olayı "vahşet" olarak nitelendiren Mersin Hayvan Dostları Derneği üyeleri, gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamazken, depo sahibi Tahsin Tuncel’e tepki gösterdi. Hayvanseverler, tavşanların ölümünden sorumlu tuttukları Tahsin Tuncel ile durumu herhangi bir kuruma bildirmediği için bir süre tartıştı. Savunmasız hayvanları aç ve susuz ölüme terk etmenin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen hayvanseverler, hayatta kalan tavşanları, şırıngayla su içirerek yaşatmaya çalıştı. Tavşanlar daha sonra veteriner hekim tarafından kontrol altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 14:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?