2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

15 bin çiçek dağıtıldı

Mersin Çiçekçiler Odası, 'Dünya Çiçekçiler Günü' dolayısıyla Mersin'de vatandaşlara 15 bin çiçek dağıttı.

Mersin Çiçekçiler Odası Başkanı Ömer Şahbudak, “Bu gün sende sevdiklerine bir dal sevgi götür” sloganıyla kutladıkları 'Çiçekçiler Günü ve Haftası' kapsamında Mersinlilere 15 bin adet çiçek dağıttıklarını belirterek, "Çiçek bir kültürdür ve çiçekçilik bu kültürü tüm insanlara taşıyan kutsal bir meslektir. Çiçek, sevgiye, barışa ve mutluluğa ulaşmanın yoludur” dedi.

Gün geçtikce globalleşen dünyada en önemli yatırımın insana, insan sevgisine yapılan yatırım olduğunu söyleyen Şahbudak, "Hiçbir sermaye bu denli önemli bir yatırıma vesile olamaz. Biz çiçekçi esnafı olarak böyle önemli bir misyonu üstlenerek insanların duygularına tercüman olmaktayız” diye konuştu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer'de, insanların kendi bünyelerinde aldıkları her bütçe kararının önce çiçekçilere yansıdığına vurgu yaparak, “Çiçekçi esnafımız, bu yönleriyle piyasanın nabzını tutan çok önemli bir konuma sahiptir. Son derece hassas bir dengede seyreden ülkemiz ekonomisinde tüketim sektörü en ufak bir dalgalanmadan etkilenmektedir. Çiçekçiler odamız ve üyeleri bu hassas dengeyi yakından hisseden bir meslek grubudur. Çiçek, sevgiye, barışa ve mutluluğa ulaşmanın yoludur. Çiçeğin olduğu yerde mutluluk vardır" dedi.

Sabahki törenin ardından çiçekçiler, Mersin'deki çeşitli cadde ve sokaklarda 15 bin adet ücretsiz çiçek dağıttı.

 

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?