4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

15 bin kişiden rekor denemesi

MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ

'Bebek Fidan Projesi' ile 'Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mersin, bir başka rekor denemesiyle yine dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve yaklaşık 15 bin öğrenci ve öğrenci velisi aynı anda kitap okudu. Noter huzurunda gerçekleştirilen 'rekor denemesi' tam 30 dakika sürdü.

Toplumda kitap okuma konusunda belirli bir bilinç oluşturularak kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ve 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi adına yapılan 'rekor denemesi'ne tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı ev sahipliği yaptı. Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ortaklaşa yürütülen 'Kitap Kültür Günleri' etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik, sıcak ve güneşli bir havada gerçekleştirildi. Tarihi

anların yaşandığı organizasyona katılan yaklaşık 15 bin öğrenci ve öğrenci velilerine stat girişinde kitap dağıtılarak isimleri kaydedildi.

İlköğretim okulu öğrencileri saha içinde yere otururken, ortaöğretim okulu öğrencileri ise tribünlerde kendileri için özel olarak hazırlanan bölümlerde etkinliğe katıldı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün de 'Şeref Tribünü'nde yer alarak kitap okuduğu etkinlik, saat 10.15'te başladı.

Öğrenciler, kendilerine dağıtılan kitapları yanındaki arkadaşlarının duyabileceği şekilde okurken, statta görevli olan öğretmen ve polisler de kendilerine verilen kitapları okuyarak rekor denemesine destek verdiler. Kimi öğrenciler saha içinde çimlerin üzerine uzanıp kitap okurken, kimi öğrencilerse güneş ve sıcak havadan kendilerini koruyabilmek için yanlarında getirmiş oldukları şemsiyeleri açtılar. Şemsiyesi olmayanlarsa çevrede bulduğu poşetleri kafalarına geçirerek güneşten korunmaya çalıştılar. Bir

öğrenci sıcak hava sebebiyle baygınlık geçirerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tam 30 dakika süren rekor denemesi boyunca kitap okuyan öğrenciler, sürenin dolmasının ardından sevinç çığlıkları atarak, çalınan 10. Yıl Marşı'na eşlik ettiler.

Öte yandan, Mersin 9. Noteri Yavuz Savaş'ın gözetiminde gerçekleştirilen rekor denemesinin yapıldığı saatlerde kent genelinde bulanan okullarda da yaklaşık 300 bin öğrencinin 16 bin öğretmenle birlikte okuma etkinliğine katıldığı öğrenildi.

Tarihi rekor denemesiyle ilgili olarak soruları yanıtlayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, etkinlikteki temel amaçlarının insanların kitap okuma konusunda daha iyi bir noktaya gelinmesi ve bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması olduğunu anlattı. Aksoy, bugün Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4-5'inin kitap okuduğuna dikkat çekerek, "Bu çok düşük bir rakam ve bu sayının mutlaka arttırılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafından hayata geçirilen 'Türkiye Okuyor' adlı kampanyaya kent

olarak destek verip etkinlikte aktif bir rol almak istiyoruz. Bu noktada 1 haftadan bu yana Mersin'de 'Kültür Kitap Günleri' adı altında geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledik. Yaklaşık 10 bin öğrenci ve yine 10 bin veliyle birlikte bugün bir rekor denemesi gerçekleştirdik. Böylesine geniş bir katılımla birlikte aynı zamanda toplumsal dayanışma da sağlanması adına önemli bir etkinlik organize ettiğimizi düşünüyoruz. Buradaki amacımız rekor kırmak değil, insanları kitap okumaya teşvik etmek, bu konuda bir

bilinç oluşmasına katkı sunmak" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler de ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığının azlığından yakınarak, etkinliği organize edenlere teşekkür ettiler.

MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
MERSİN'DE 'KİTAP OKUMA' REKOR DENEMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 12:49:01
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 13:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahattin IP: 78.186.244.xxx Tarih : 16.04.2010 14:36:54

Benim güzel şehrim Mersinimin bu şekilde haberlerde anılması ne kadar güzel ve gurur verici. İşte gerçek mersin budur.