30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

15 çocuk tutuklandı

Mersin'de PKK'li Sadık Kaya’nın cenaze töreninde çıkan olaylarda gözaltına alınan 17 çocuktan 15’i tutuklanırken, aralarında BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz ile 3 parti yöneticisinin de bulunduğu 31 kişi adliyeye sevk edildi.

Güneykent Mezarlığı’nda Sadık Kaya’nın cenaze törenine katıldıkları ve örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 48 kişiden 31'i, 4 günlük gözaltı süresinin sonunda bugün adliyeye çıkarıldı.

 Aralarında BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz ile 3 parti yöneticisinin de bulunduğu BDP'liler, doktor kontrolünün ardından polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında Mersin Adliyesi'ne getirildi. Adliye çevresinde zırhlı araçlar ve çevik kuvvet desteğiyle önlem alan polis, yakınlarını binaya yaklaştırmadı. Elleri kelepçeli olarak adliye binasına sokulan BDP'liler, zafer işareti yaparken, dışarıda bekleyen yakınları ise alkışlarla destek verdi.

15 ÇOCUK TUTUKLANDI

Aynı olayda gözaltına alınan ve yaşları küçük olduğu için dün adliyeye sevk edilen 17 çocuktan 15'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

...
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2011 Cumartesi 16:32:09
Güncelleme :10 Ekim 2011 Pazartesi 18:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?