8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

15 Şubat göstericileri adliyede

Mersin'de, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat'ta gerçekleştirilen korsan gösteriler sırasında gözaltına alınan 14 kişi, "Bölücü terör örgütü PKK adına eylem yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. 

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü elebaşısının 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanıp Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek isteyen örgüt yandaşlarının kamu kurumları ile tesislerine, güvenlik güçleri ile araçlarına yönelik muhtemel eylemleri önlemek ve suç işledikleri tespit edilen kişileri yakalamak amacıyla alınan tedbirler sırasında, güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bulunan, bölücü içerikli slogan atan, yola barikat kuran ve küçük yaşta çocukları eylemlerde ön planda kullanan kişilerden oldukları tespit edilen; E.B., Z.B., M.T., S.B., Ö.B., M.K., H.A., O.B., M.T., B.D., E.A., C.T., M.Y. ve R.B. isimli şüphelilerin suçüstü yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. 

Açıklamada, yakalanan 14 şüphelinin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış 6 adet molotof kokteyli, 7 adet kırmızı sprey boya, 2 adet pankart, 1 adet üzerinde bölücü terör örgütünün sembolü bulunan bez parçası, 3 adet eylemler esnasında yüzlerini kapatmak için kullandıkları bez parçası, 4 adet cep telefonu, pankart ve molotof kokteyli yapımında kullanılan bol miktarda yanıcı ve diğer malzemeler ile örgütsel içerikli notlar elde edildiği açıklandı. 

Yakalanan şüpheliler, "Bölücü terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" suçundan adli mercilere sevk edilirken, bölücü terör örgütünün küçük yaştaki çocukları ön saflarda kullanarak şiddet eylemlerine kalkıştığı vurgulandı. 

Açıklamada ayrıca, hiçbir suç örgütünün Mersin'in huzurunu bozmasına izin verilmeyeceği, bu konudaki azim ve kararlılığın devam edeceğinin de altı çizildi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 15:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?