3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

150 işçinin korku dolu anları!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaş sebze ve meyve paketleme tesisinde çıkan yangın, korkulu anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre, Tarsus-Mersin D-400 karayolu üzerinde bulunan Yılmaz Aygar'a ait Aygar Yaş Sebze ve Meyve Paketleme Tesisi'nin paketleme bölümünde dün saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. 150 işçinin çalıştığı paketleme bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü.

Yangın sırasında işçiler paniğe kapılırken, kısa sürede olay yerine gelen Tarsus Belediyesi itfaiye ekipleri alevlere müdahale etmekte güçlük çekti. Mersin ve Huzurkent'ten takviye ekip çağrılırken, yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Dumandan zehirlenen 4 işçi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, fabrika yetkililerine ve işçilere "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
Aygar Yaş Sebze ve Meyve Paketleme Tesisi'nde daha önce de 2 kez yangın çıktığı öğrenildi. Fabrikada meydana gelen hasarın, soğutma işlemi tamamlandıktan sonra yapılacak çalışmanın ardından netlik kazanacağı belirtildi. Polis ve itfaiye, yangınla ilgili inceleme başlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 13:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?