30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

156 başpolis rütbelerini taktı

MERSİN'DE 156 BAŞPOLİS RÜTBELERİNİ TAKTI

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde, 5 Mart 2011 tarihinde yapılan 'başpolislik' sınavını kazanan 156 personel, rütbelerini törenle taktı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve rütbe alan polisler ile aileleri katıldı. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, bugün emniyet teşkilatında yeni bir sayfa açıldığını, bir çok ilkleri yaşayan emniyet teşkilatının bugün de bir ilki yaşadığını söyledi. Kurumda başpolislik kavramının, 2011 yılı itibariyle kayda alındığını ifade eden Öksüz, bu rütbeye yükselen personelin, bundan sonraki yıllarda farklı bir alanda, farklı isimde yüce Türk milletine hizmet edeceklerini belirtti. Emniyet teşkilatının çağı yakalayan, çağın bilimsel teknolojisinden istifade eden, bunu kendi alanında kullanan kurumların başında geldiğini vurgulayan Öksüz, "Onun içindir ki, kendini her alanda yenileyen, geliştiren, milletinin kültürü ve geleneği ile bütünleştiren teşkilatımız, bugün bu gelişimine eğitimle paralel olarak yeni bir kademe kazandırmıştır" dedi.

Temel amaçlarının, Türk insanına daha iyi hizmet verme, onlara daha yakın olma, onlara olan sevgi ve saygıyı daha yakından hissettirmek olduğunu ifade eden Öksüz, 'başpolislik' rütbesine yükselen personele seslenerek, "Bugüne kadar siz kızıyordunuz, biz hoş görüyorduk. Ama bundan sonra size kızacaklar, yaptığınız icraatlar eleştirilecek, dün siz bizleri eleştiriyordunuz, biz bunu hoş görüyorduk. Bundan sonra siz de sizi eleştirenleri hoş göreceksiniz. Düne kadar kendinizden sorumluydunuz, verilen görevi ifa edip işinizi bitiriyordunuz. Bundan sonra siz ve diğerleri olacak. Kendi sorumluluğunuzdan öte yanınızdakinin de sorumluluğunu üstleneceksiniz. Ama ben şuna inanıyorum; bugüne kadar bu mesleğin onurunu, şerefini, haysiyetini korumuş, mesleğin tüm kural ve disiplinlerine uymuş ve bu salonda bu rütbeyi hak etmişlerse, bundan sonra da kendilerine verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacaklarından şüphem yok" diye konuştu.

Terfi eden personel adına konuşan Başpolis Ömer Kuzu ise tarihi şan, şeref ve başarı dolu emniyet teşkilatının güvenlik hizmetlerini sunarken, vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve emniyetini sağlamak için var gücüyle çalıştığını söyledi. İnsan haklarına saygılı, çağdaş demokratik değerlere ve yasalara bağlı olarak çalışma yürüttüklerini dile getiren Kuzu, "Asayiş hizmetlerinden kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye, terörle mücadeleden trafik hizmetlerine kadar bütün alanlarda vatandaşımızın memnuniyetini hizmet esası olarak almaktayız. Güvenlik alanındaki yeni yaklaşımları ve teknolojik ilerlemeleri yakından takip eden, çağın değişimlerine ayak uyduran, insan kaynaklarının gelişimine ve özellikle eğitime önem veren teşkilatımız, hizmet kalitesini sürekli yükseltme arayışı içindedir. Bu nedenle emniyet teşkilatının ara kademe rütbeli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan 'başpolis' memuru rütbesine yükselme sınavını başarıyla geçen 156 meslektaşımla birlikte amacımız; polis memuru rütbesi ile bu zamana kadar yapmış olduğumuz görevi, başpolis rütbesi ile daha ileri seviyeye götürmek, milletimizin sevgisine layık olmak ve vatandaşımıza canla, başla hizmet etmek olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından 'başpolislik' rütbesine yükselen emniyet personeline rütbeleri, Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve müdür yardımcıları ile şube müdürleri tarafından takıldı. Törende, bazı personelin rütbelerini ise eşleri taktı.

MERSİN'DE 156 BAŞPOLİS RÜTBELERİNİ TAKTI
MERSİN'DE 156 BAŞPOLİS RÜTBELERİNİ TAKTI
MERSİN'DE 156 BAŞPOLİS RÜTBELERİNİ TAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı 04:18:05
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 08:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KÜRŞAT ALP ŞAHİN IP: 212.156.122.xxx Tarih : 27.04.2011 19:11:46

BABAM NADİR ŞAHİN'E;Burdan aslan babamı bende kutluyorum...sevlili babacıgım bende orada olmayı cok isterdim ama olmadı unutmayın tüm kalbimle sizin yanınızdayım..sevlili babacımı seni tekrar tebrik ediyorum allah seni başımızdan eksik etmesin...SAYGILARIMLA    oglun  ( KÜRŞAT ALP ŞAHİN)