3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

16 avcıya para cezası!

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, kaçak avcıların yasa ve kural tanımadan avlandığını bununla birlikte av değil adeta 'katliam' yaptıklarını söyledi.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, yasadışı avlanmanın önüne geçilmesi kapsamında başlatılan operasyonlar devam ediyor. İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Zübeyir Güvel başkanlığında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 223 avcının kontrol edildiği, 16 avcı hakkında da yasal işlem yapıldığı belirtildi. Av kontrol uygulamalarında ayrıca 14 adet silah, 14 adet ses cihazı, 4 bıldırcın, 4 üveyik, 2 keklik ve bir de karatavuk ele geçirildi. Yasalara uymadığı tespit edilen avcılara da toplam 13 bin 200 YTL para cezası uygulandığı bildirildi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, yaptığı açıklamada, ele geçirilen ses cihazlarının alımı satımı ve bulundurulması yasak olmasına rağmen, kaçak yollarla üretilerek el altından satıldığını, bununla birlikte bıldırcının göç yollarına geceleri kurularak hayvanların toplu olarak avlanıldığını söyledi. Saday, sorumluluk bölgelerinde yer alan tüm alanlarda kaçak avlanmaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerine, bu kapsamda da denetimlerin gece-gündüz aralıksız olarak devam edeceğini belirtti.

Kaçak avcıların yasa ve kural tanımadan avlandığını ifade eden Saday, "Bu sırada av değil, adeta katliam yapmaktadırlar. En büyük sıkıntımız bu avcıların, limit diye bir anlayışlarının olmamasıdır. Kaçak ve yasaklanmış usullerle yapılan avcılıkla mücadelede duyarlı vatandaşlarımızın yardım ve desteklerine ihtiyacımız var. Bu doğrultuda çarşamba, cumartesi ve pazar günleri dışında av yapıldığının görülmesi halinde; 327 08 20 santral numaramızdan 145, 110 ve 108 dahili hatlara bildirilmelerini istiyoruz"

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 11:37:13
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 11:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?