5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

16 kişinin tedavisi sürüyor

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli beldesinde 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazada yaralananların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlediği toplantıda, önceki gün içerisinde öğretim görevlileri, öğrenciler ve personelin bulunduğu minibüsün piknik dönüşü dereye uçması sonucu meydana gelen kazada 4 kişinin öldüğünü, 23 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Yaralıların ilk etapta Mersin'deki çeşitli hastanelere kaldırıldığını belirten Aydın, daha sonra bu hastanelerin sorumluları ile görüşülerek 21 yaralının MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkinin sağlandığını, 2 hastanın ise Toros Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Şu anda 16 yaralının MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğünü açıklayan Aydın, 6 yaralıya cerrahi müdahale yapıldığını kaydetti. Prof. Dr. Aydın, "Bunlardan 4 tanesine Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından değişik uzuvlardaki kırıklar nedeniyle cerrahi müdahale yapıldı. 2'si ise karına alınan darbe sonucu karın içi organlarından dalağın bütünlüğünün bozulmasından dolayı oluşan kanama nedeniyle ameliyat edildi. Her 2 hastanın da dalağı alındı. Bu hastaların hepsinin durumu gayet stabil olarak devam ediyor" dedi.

Aydın, olay günü çok yoğun bir hasta sirkülasyonuna rağmen en üst düzeyde bütün yöneticilerin hastaneye gelerek yaralılara çok hızlı bir şekilde müdahale edildiğini belirterek, "Bu sayede kaza anında hayatını kaybedenlerin dışında kaybımız olmadı. Bu da işin sevindirici tarafı" diye konuştu.

Aydın, yaralılarından 5'nin öğrenci olduğunu ve pikniğin kendilerinin dışında düzenlendiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?